Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / O ursoaică a căzut într-o fosă în Sinaia și și-a ținut puiul pe creștet pentru a-l proteja

Publicat

pe

Publicitate

O ursoaică a căzut cu puiul ei într-o fosă septică din Sinaia, cota 1400, pentru salvarea animalelor fiind angrenate forţe ale ISU Prahova. În încercarea de a-şi proteja puiul, ursoaica îl ţinea pe creştet.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sinaia au intervenit sâmbătă de dimineaţă pentru salvarea unei ursoaice căzute împreună cu un pui într-o fosă septică din Sinaia, cota 1400.

Au fost trimise la faţa locului o autospecială de stingere şi un echipaj SMURD.

Ursoaica era acoperită aproape complet de materiile din fosa septică, dar îşi ţinea pe creştet puiul, în încercarea de a-l salva. Animalul era agitat.

Publicitate

„A fost solicitat sprijinul Jandarmeriei Montane, care a asigurat zona astfel încât turiştii să fie în siguranţă, iar lucrători din cadrul operatorului economic care administrează fondul cinegetic din zonă si-au adus şi aceştia aportul pentru ca această operaţiune să se încheie cu succes. Până la sosirea unui medic veterinar, pompierii au luat decizia de a coborî în fosă una dintre scările metalice din dotare, în încercarea de determina animalele să o folosească pentru a ieşi. Ceea ce au şi reuşit, mai întâi fiind evacuată ursoaica, ulterior şi puiul”, transmit reprezentanţii ISU Prahova.

În final, usroaica şi puiul ei au fost îndreptaţi spre zona de pădure, pentru a reveni în habitatul lor.

A fost emis şi mesaj RO-ALERT, astfel încât cei prezenţi acolo sa fie informaţi despre misiunea aflată in desfăşurare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes