Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / O bucureșteancă a lăsat agitaţia Capitalei pentru a investi într-un proiect turistic inedit în Șirnea: Tripsylvania Tiny House

Avatar

Publicat

pe

Mădălina Dumitru a deschis în satul Şirnea, judeţul Braşov, la începutul lunii ianuarie o unitate de cazare numită Tripsylvania Tiny House, după ce a luat decizia de a se muta din Capitală într-un loc mai liniştit. Antreprenoarea a investit circa 30.000 de euro, iar pentru anul acesta estimează un buget de investiţii de circa 20.000 euro pentru a pune la punct peisagistica şi infrastrctura.

Publicitate

„Am plecat din centrul Bucureştiului şi ne-am luat apartament în Militari Residence, atunci am zis când vom pierde apusul vom pleca, am crezut că îl vom pierde în 3-4 ani, dar într-un an nu am mai văzut apusul, am fost înconjuraţi de clădiri şi am luat decizia de a pleca către Braşov, mai exact Şirnea, unde aveam acest teren, iar singurele ocupaţii pe care le poţi avea sunt creşterea de animale sau poţi să faci turism şi am ales să facem turism“, spune Mădălina Dumitru pentru Ziarul Financiar.

Decizia de a se muta în Şirnea a fost luată în urmă cu aproape patru ani, trei ani a durat construcţia casei în care locuieşte, iar anul trecut a început proiectul Tripsylvania Tiny House. Lucrările la unitatea de cazare au început în luna iunie a anului trecut şi s-au finalizat în luna decembrie, iar în ianuarie au sosit şi primii turişti. „Cererea a fost mai ma­re decât ne aşteptam, am deschis la înce­pu­tul lunii ianuarie, iar în mai puţin de o săptă­mână aveam trei luni fully booked, chiar şi în timpul săptămânii, nu ne-am aştep­tat. Luna iulie este aproape ocupată în tota­litate, cererea este mult mai mare decât ne-am aşteptat“, precizează Mădălina Dumitru.

Publicitate

Antreprenoarea spune că investiţia a ajuns la circa 30.000 euro, dar continuă să investească şi are de gând anul acesta să se ocupe de partea de peisagistică şi de infrastructură. În ceea ce priveşte construcţia altor căsuţe, Mădălina Dumitru spune că se gândeşte să mai deschidă încă două, astfel încât să reuşească să se ocupe de acestea.

„Forţa de muncă lipseşte cu desăvârşire în Şirnea, cu toate că sunt mulţi tineri, vin din oraşele aglomerate şi vor să se retragă în această zonă, nu găsim oameni cu care să lucrăm şi trebuie să ne limităm la trei căsuţe, dar a doua cu siguranţă urmează anul viitor, dar trebuie să ne limităm la ce putem gestiona noi“, adaugă ea. Deşi proiectul Tripsylvania Tiny House a început într-un an atipic pentru turism, Mădălina Dumitru spune că nu a luat deloc în calcul acest aspect, gândindu-se doar la faptul că doreşte să le ofere turiştilor experienţa de care ea are parte în fiecare zi în Şirnea. Capacitatea de cazare este de două persoane.

Publicitate

În prima lună de la deschiderea unităţii de cazare, sistemul de plată adoptat a fost unul bazat pe ideea că turiştii vor plăti cât doresc, nefiind impusă o sumă anume.

„Iniţial, am prospectat şi noi piaţa şi ni s-a părut cam mult, am spus că putem oferi această posibilitate, să se bucure de acest loc fără să existe o presiune financiară, am implementat sistemul de plăteşti cât vrei timp de o lună. Funcţiona în felul următor, făceai o rezervare de două nopţi, iar la sfârşitul acelor două nopţi plăteai cât doreai în funcţie de gradul de satisfacţie sau nu plăteai nimic, nu venea nu nicio obligaţie financiară“, spune Mădălina Dumitru.

Totuşi, antreprenoare a renunţat la acest sistem de plată şi a introdus un preţ care porneşte de la 350 lei pe noapte, în cursul săptămânii, şi poate ajunge şi la 550 lei, în timpul weekendului dacă turiştii vor să folosească mica piscină pusă la dispoziţia lor.

Publicitate

Pentru anul acesta, Mădălina Dumitru are în plan un buget de investiţii de circa 20.000 euro prin care vrea să facă un spaţiu de luat masa separat de căsuţă, în peisagistică şi infrastructură.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Social

Brașovul mai are puțin și scapă de restricțiile din weekend. Brașovenii se vor putea bucura de plimbări și după ora 20:00

Avatar

Publicat

pe

Cu toate că municipiul Brașov a trecut printr-o perioadă tensionată din cauza noului coronavirus, iată că lucrurile revin încetul cu încetul la normal. Restricțiile impuse de autorități în urmă cu câteva săptămâni au ajutat ca rata de infectare să scadă considerabil în ultima perioadă.

Publicitate

Dacă în urmă cu două săptămâni, Brașov avea o incidență de 6,50 la mie, miercuri, 21 aprilie, înregistrează 3,77, după ce marți a ajuns la 4,01. În acest ritm, nu va mai dura mult până când Brașov vor putea uita de restricțiile din weekend.

Brașov scapă de restricții
În momentul de față, în Brașovul există bine-cunoscutele restricții de weekend, care se aplică în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În acest trei zile, brașovenii trebuie să fie în casă până la ora 20:00 și nu mai pot merge la cumpărături de la ora 18:00, deoarece magazinele sunt închise.

Publicitate

Aceste restricții se impun atunci când rata de infectare într-o localitate depășește sau este egală cu 4.5 infectări la mia de locuitori. Totuși, pentru a scăpa de aceste reguli, incidența trebuie să scadă sub 3.5 infectări la mie, conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov.

Având în vedere viteza cu care rata de infectare a scăzut în ultimele zile, nu ar trebui să dureze mult până când restricțiile din weekend vor fi ridicate, atât timp cât trendul va continua în acest ritm descendent.

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult

Social

Incidența scade la 3,77 în Brașov – Situația pe localități

Avatar

Publicat

pe

Incidența la nivel județean a ajuns la 3,07 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a scăzut din nou. Miercuri, 21 aprilie, incidența la nivelul municipiului este de 3,77, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

Publicitate

În prezent, cea mai mare rată de incidență este în comuna Comana, și anume 6,98 la mie.

Totodată în județul Brașov au fost descoperite 101 cazuri de SARS – CoV-2 în ultimele 24 ore.

Publicitate

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

Publicitate
Citește mai mult

Social

1.500 de lei pentru pentru proaspeții părinți în primele trei luni de viață ale bebelușului.Trusoul pentru nou-născut revine la formula voucherelor

Redactia

Publicat

pe

baby lying on fabric cloth

Lansat în 2019, programul „Trusou pentru nou-născut” revine, din acest an, la formula voucherelor pentru părinți. Mai exact, 1500 de lei, pentru primele trei luni de viață ale bebelușului, cu care părinții pot cumpăra cele necesare. Modificarea va intra în dezbaterea aleșilor locali și va deveni lege, după ce va trece de vot, în plenul ședinței de Consiliu Local, din 22 aprilie, anunță Radio România Brașov FM (99,3 FM).

Publicitate

Reamintim că, în 2019, când a început, 587 de părinți au primit tichete pentru bebeluș, apoi, după aprobarea bugetului, municipalitatea a adoptat formula trusoului, iar părinții au primit direct produsele de care aveau nevoie pentru primele 3 luni. Astfel, peste 1150 de părinți au primit, în 2019, trusourile pentru nou-născut.

În 2020, au fost 1702 trusouri acordate, în municipiul Brașov.

Publicitate

„Trusou pentru nou-născuţi” se acordă părinţilor sau părintelui singur cu domiciliul stabil în municipiul Braşov de cel puţin un an înainte de data naşterii copilului.

sursa: Radio România Brașov FM

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>