Connect with us

Social

FOTO / O bucureșteancă a lăsat agitaţia Capitalei pentru a investi într-un proiect turistic inedit în Șirnea: Tripsylvania Tiny House

Avatar

Publicat

pe

Mădălina Dumitru a deschis în satul Şirnea, judeţul Braşov, la începutul lunii ianuarie o unitate de cazare numită Tripsylvania Tiny House, după ce a luat decizia de a se muta din Capitală într-un loc mai liniştit. Antreprenoarea a investit circa 30.000 de euro, iar pentru anul acesta estimează un buget de investiţii de circa 20.000 euro pentru a pune la punct peisagistica şi infrastrctura.

Publicitate

„Am plecat din centrul Bucureştiului şi ne-am luat apartament în Militari Residence, atunci am zis când vom pierde apusul vom pleca, am crezut că îl vom pierde în 3-4 ani, dar într-un an nu am mai văzut apusul, am fost înconjuraţi de clădiri şi am luat decizia de a pleca către Braşov, mai exact Şirnea, unde aveam acest teren, iar singurele ocupaţii pe care le poţi avea sunt creşterea de animale sau poţi să faci turism şi am ales să facem turism“, spune Mădălina Dumitru pentru Ziarul Financiar.

Decizia de a se muta în Şirnea a fost luată în urmă cu aproape patru ani, trei ani a durat construcţia casei în care locuieşte, iar anul trecut a început proiectul Tripsylvania Tiny House. Lucrările la unitatea de cazare au început în luna iunie a anului trecut şi s-au finalizat în luna decembrie, iar în ianuarie au sosit şi primii turişti. „Cererea a fost mai ma­re decât ne aşteptam, am deschis la înce­pu­tul lunii ianuarie, iar în mai puţin de o săptă­mână aveam trei luni fully booked, chiar şi în timpul săptămânii, nu ne-am aştep­tat. Luna iulie este aproape ocupată în tota­litate, cererea este mult mai mare decât ne-am aşteptat“, precizează Mădălina Dumitru.

Publicitate

Antreprenoarea spune că investiţia a ajuns la circa 30.000 euro, dar continuă să investească şi are de gând anul acesta să se ocupe de partea de peisagistică şi de infrastructură. În ceea ce priveşte construcţia altor căsuţe, Mădălina Dumitru spune că se gândeşte să mai deschidă încă două, astfel încât să reuşească să se ocupe de acestea.

„Forţa de muncă lipseşte cu desăvârşire în Şirnea, cu toate că sunt mulţi tineri, vin din oraşele aglomerate şi vor să se retragă în această zonă, nu găsim oameni cu care să lucrăm şi trebuie să ne limităm la trei căsuţe, dar a doua cu siguranţă urmează anul viitor, dar trebuie să ne limităm la ce putem gestiona noi“, adaugă ea. Deşi proiectul Tripsylvania Tiny House a început într-un an atipic pentru turism, Mădălina Dumitru spune că nu a luat deloc în calcul acest aspect, gândindu-se doar la faptul că doreşte să le ofere turiştilor experienţa de care ea are parte în fiecare zi în Şirnea. Capacitatea de cazare este de două persoane.

Publicitate

În prima lună de la deschiderea unităţii de cazare, sistemul de plată adoptat a fost unul bazat pe ideea că turiştii vor plăti cât doresc, nefiind impusă o sumă anume.

„Iniţial, am prospectat şi noi piaţa şi ni s-a părut cam mult, am spus că putem oferi această posibilitate, să se bucure de acest loc fără să existe o presiune financiară, am implementat sistemul de plăteşti cât vrei timp de o lună. Funcţiona în felul următor, făceai o rezervare de două nopţi, iar la sfârşitul acelor două nopţi plăteai cât doreai în funcţie de gradul de satisfacţie sau nu plăteai nimic, nu venea nu nicio obligaţie financiară“, spune Mădălina Dumitru.

Totuşi, antreprenoare a renunţat la acest sistem de plată şi a introdus un preţ care porneşte de la 350 lei pe noapte, în cursul săptămânii, şi poate ajunge şi la 550 lei, în timpul weekendului dacă turiştii vor să folosească mica piscină pusă la dispoziţia lor.

Publicitate

Pentru anul acesta, Mădălina Dumitru are în plan un buget de investiţii de circa 20.000 euro prin care vrea să facă un spaţiu de luat masa separat de căsuţă, în peisagistică şi infrastructură.

Publicitate
Spune-ți părerea

Social

VIDEO / Un microbuz cu 10 oameni s-a răsturnat în urma unui accident petrecut pe DN 13, între Braşov şi Feldioara

Redactia Brasov

Publicat

pe

Foto/Video: Alex

Un accident în care au fost implicate un microbuz cu zece pasageri, între care şi cinci copii, şi un autoturism a avut loc, marţi după-amiază, pe DN 13, între Braşov şi Feldioara. Unsprezece persoane primesc îngrijiri medicale. Traficul în zonă se desfășoară pe un singur fir, alternativ, de la orele 14:30.

Publicitate

Accidentul s-a produs pe DN 13, între Braşov şi Feldioara, între un microbuz şi un autoturism.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a transmis că acolo au ajuns cinci echipaje SMURD şi două ambulanţe SAJ.

Publicitate

În microbuz erau 10 persoane, între care şi cinci copii, cu vârste cuprinse între 1 şi şase ani, toate fiind conştiente, a precizat ISU Braşov.

„Conducătorul autoturismului este în stare mai gravă. Se intervine pentru acordarea asistenţei medicale şi evaluarea victimelor”, a arătat sursa citată.

Publicitate

Şi reprezentanţii Poliţiei Braşov au precizat că 11 persoane primesc îngrijiri medicale la locul accidentului şi că doar unul dintre şoferi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0. Cel de-al doilea şofer nu a putut fi testat până în acest moment.

Comunicatul INFOTRAFIC:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pe DN 13 Brașov – Sighișoara, la kilometrul 14+500 metri, în zona localității Feldioara, județul Brașov, un autoturism a fost implicat într-un impact cu un microbuz. În urma coliziunii, trei persoane din microbuz au fost rănite, primind îngrijiri medicale la locul producerii accidentului.

Publicitate

Traficul se desfășoară pe un fir, alternativ, prin dirijare, estimându-se reluarea circulației în condiții normale în 45 de minute.

video
Citește mai mult

Social

Ministrul Educației consideră că elevii au nevoie de ore de educație sexuală

Avatar

Publicat

pe

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că elevii au nevoie de ore de educație sexuală în școli și totodată, anunță că astfel de ore au loc și în prezent, în cadrul disciplinei Educație pentru sănătate, dar care este opțională și la care nu participă un număr mare de elevi, potrivit Digi24.

Publicitate

„Cu siguranţă este nevoie de educaţie sexuală, există şi în acest moment în cadrul disciplinei Educaţie pentru sănătate care este însă o disciplină opţională, urmată de un număr relativ redus de elevi”, a declarat ministrul Educației pentru Digi24.

De asemenea, ministrul a afirmat faptul că subiectul privind educația sexuală în școli a fost deja inclus în planurile-cadru pentru licee, care stabilesc ce materii se predau și numărul de ore aferent fiecărei materii în parte în clasele de liceu.

Publicitate

„Este vorba de curriculum, este vorba de planurile cadru de liceu. Ştiţi foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învăţământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline şi numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiţi şi în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăţi, să avem planuri cadru adaptate cerinţelor societăţii, cerinţelor angajatorilor şi, bineînţeles, adecvate secolului XXI”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

Citește mai mult

Social

Incidența la Brașov a ajuns la 4,33 – Situația pe toate localitățile

Avatar

Publicat

pe

Incidența la nivel județean a ajuns la 2,94 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a crescut din nou. Marți, 02 martie, incidența la nivelul municipiului este de 4,33, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

Publicitate

În prezent, cea mai mare valoare o are rata de incidență în comuna Sânpetru, și anume 5,15 la mie.

Totodată, în ultimele 24 ore au fost depistate 180 noi cazuri de COVID-19 în județul Brașov dintre care 116 au fost din Municipiul Brașov.

Publicitate

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>