Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / O barză neagră, extrem de rară, a fost văzută lângă Făgăraş

Publicat

pe

O barză neagră, exemplar tânăr, a fost văzută ieri înspre Băile Veneției de lângă Făgăraş.

Este o specie mult mai rară și mai retrasă, comparativ cu barza albă. Evită complet prezența umană, astfel că și cele mai mici intervenții, în special activități în zona cuibului, la începutul perioadei de reproducere, dar nu numai, pot avea efecte catastrofale asupra succesului de cuibărit.

Aceasta are penajul aproape complet negru, cu reflexii metalice verzi si violete. Doar abdomenul este alb. Picioarele si ciocul sunt lungi, cu o coloratie rosie-portocalie puternica. Exemplarele tinere au ciocul negricios iar picioarele gălbui. Lungimea corpului este de 90-100 cm, anvergura aripilor de 1,1 – 1,45 cm iar greutatea de 2,5 – 3 kg.

Barza neagra preferă pădurile cu copaci bătrâni din apropierea văilor râurilor sau a terenurilor mlăştinoase. Principala amenințare o constituie dispariția pădurilor bătrâne, nederanjate. Orice fel de lucrări forestiere al căror scop este extragerea arborilor maturi și bătrâni au un efect negativ semnificativ asupra populației speciei. Barza neagră este vulnerabilă tocmai datorită faptului că pădurile pe care specia le preferă – pădurile deschise bătrâne, nederanjate, de luncă – au suferit de-a lungul timpului cele mai severe modificări – suprafața lor fiind diminuată până la dispariție.

Publicitate

Pentru ca este rara, barza neagra este o specie greu de fotografiat. Vanatoarea la aceasta specie este interzisa. Populația globală este estimată la 24.000- 44.000 de indivizi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes