Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Nou record mondial! A fost realizată cea mai mare dioramă lego din lume. Bucăţi din ea au fost montate şi la Braşov

Publicat

pe

În cadrul evenimentului Budapest Comic Con a fost expusă cea mai mare dioramă din piese LEGO din lume. 

Diorama a fost realizată de o echipă de 26 de adulți pasionați de piese lego, care au construit scenele ce compun macheta finală în mai multe colțuri ale țării. Părți din dioramă au fost construite la Braşov.

În urma măsurătorilor oficiale, construcția a primit omologarea din partea autorității globale în domeniul stabilirii recordurilor pentru „Cea mai mare dioramă din piese lego din lume”, cu o suprafață totală de 45.746 metri pătrați, transmite tion.ro.

Expoziția a fost realizată de LEGO România și Grupul utilizatorilor LEGO din România (RoLUG), care au expus cea mai mare dioramă din piese lego din lume la Budapest Comic Con, unde a putut fi admirată de pasionații universului Star Wars.

Expunerea sa a adus în fața publicului o demonstrație a modalităților nelimitate prin care pasiunile pot prinde viață cu ajutorul pieselor lego.

Publicitate

Macheta prezentată la Budapesta a fost realizată în decursul a trei ani, printr-un proiect complex, coordonat de la distanță de inițiatorii proiectului, o echipă tată-fiu de constructori pasionați de piese lego. Este vorba despre Bence Czilli și Botond Czilli.

Părți ale dioramei au fost construite individual în opt orașe din România: București, Oradea, Cluj-Napoca, Satu Mare, Timișoara, Târgu Mureș, Brașov și Arad. Au fost asamblate pentru prima dată la București, de unde au plecat pentru a fi reasamblate în Budapesta.

Diorama este construită din peste un milion de piese lego și peste 1.500 de minifigurine.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ainstain 2

    24 mai, 2024 at 11:05 am

    Ie facuta da aia de la coperativa „munca in zadar” !
    Si ie urata ca dreacu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes