Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Nori spectaculoşi, cu aspect de OZN, pe cerul României

Publicat

pe

Formaţiuni noroase extrem de rare, care creează o iluzie optică şi îi face pe privitori să creadă că se uită la un Obiect Zburător Neindentificat (OZN), au putut fi admirate, în ultimele ore, pe cerul din Câmpulung Muscel sau Câmpina. La formarea acestor nori lenticulari contribuie trei factori – aerul umed, vântul şi prezenţa în apropiere a unui masiv muntos, transmite observatornews.ro.

Publicitate

Norii lenticulari sunt de altitudine medie, grupați în bancuri, pături, grămezi sau șiruri de culoare albă sau gri. Au o înălţime de maximum 200 de metri şi nu dau precipitații şi apar atunci când un curent de aer rece întâlnește fie o formă de relief, fie un aer mai cald în ridicare.

Astfel de formaţiuni noroase, extrem de spectaculoase, au putut fi admirate, în ultimele ore, pe cerul din Câmpulung Muscel sau Câmpina.

Acest tip de nor cu aspect de „OZN”  sau a unei farfurii zburătoare se formează în apropierea zonelor montane. Formarea depinde de condițiile atmosferice, cum ar fi vântul, presiunea atmosferică, umiditatea și temperatura. Astfel, iau forma unor lentile convergente din aerul umed care s-a condensat deasupra sau în apropierea unui munte. Norii sunt cunoscuți sub denumirea științifică de altocumulus lenticularis și sunt modelați de vântul puternic din zona respectivă.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes