Connect with us

Social

FOTO / Nesimţire la cote maxime în autobuzele RATBv. Tineri surprinşi cu picioarele călare pe scaune şi „uitând” paharele de cafea în mijlocul de transport în comun

Redactia Brasov

Publicat

pe

Doi tineri din Braşov „dau exemplu” de cum se circulă cu autobuzul. Aseară, profitând că mijlocul de transport în care se aflau era destul de gol, „şi-au făcut de cap” cum au vrut ei. În timp ce au mers mai multe staţii fata şi băiatul au stat tolăniţi cu picioarele pe scaunele din faţă şi mai mult şi-au lăsat resturile alimentare pe scaune după ce au coborât.

Publicitate

Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere cu care sunt dotate autobuzele RATBv.

Chiar dacă în oraş o mare parte din mijloacele de transport în comun sunt noi, dacă alegem să ne comportăm aşa, cu siguranţă nu vor ţine mult.

Publicitate

„Deși verbal ne dorim cu toții o țară și condiții ca în țările civilizate, fizic si mental suntem total pe lângă subiect. Dovadă stă în comportamentul acestor tineri din minunatul nostru oraș care probabil nu au înțeles că educația pe care o așteptăm de la semenii noștri ar trebuii mai întâi să o aplicăm pentru propriile persoane. Aseară în jurul orelor 20:30 pe Linia 6 «domnii» din imaginea atașată s-au gândit să-și marcheze ieșirea calendaristică din anotimpul rece și să pășească în prima zi de Primăvară cu încălțările curate ștergându-și pantofii de spătarele unui troleibuzului al operatorului public de transport în comun. Cei doi cetățeni  «exemplari” s-au urcat de la stația Saturn și au călătorit în condiții de «Business Class dar cu comportament Low Cost» până la stația Onix iar pentru a completa sfidarea și lipsa de respect față de ceilalți cetățeni ai frumoasei noastre urbe și-au «uitat» și paharele de la cafea pe scaunele mijlocului de transport în comun. Pe acesta cale le transmitem tuturor brașovenilor că acesta este un deosebit exemplu de ,«AȘA NU».

Vă aducem la cunoștință că personalul Operatorului Public De Transport în Comun se întâlnește destul de des cu astfel de situații denigrante iar dacă li se atrage atenția «zmeilor» conducătorii auto sunt amenințați, scuipați sau chiar bruscați!!!”, ne-au transmis reprezentanţii RATBv.

Publicitate

 

 

Publicitate
Spune-ți părerea

Social

Situația locurilor libere la centrele de vaccinare din județul Brașov. Interes scăzut pentru AstraZeneca, zeci de mii de oameni așteaptă Pfizer și Moderna

Avatar

Publicat

pe

În România există peste 66.000 de locuri libere la vaccinarea cu AstraZeneca, potrivit datelor oficiale. Situația este proporțională și în Brașov.

Publicitate

În județul Brașov, duminică dimineață erau libere peste 5.600 de locuri la vaccin, în principal în centrele unde se administrează serul AstraZeneca.

La toate celelalte centre de vaccinare, unde se administrează Pfizer și Moderna, listele de așteptare cuprind zeci de mii de persoane.

Publicitate

Datele provenite de la vaccin.live

Cei de la vaccin.live furnizează date actualizate despre situația din județ. Conform ritmului actual de vaccinare, unele centre au timpi de așteptare mari dar conform guvernanților ritmul va fi accelerat în săptămânile ce urmează.

„Referitor la coloana <<Timp așteptare estimat>>: Se calculează în funcție de numărul total de persoane înscrise pe lista de așteptare împărțit la media numărului de doze (doza 1) administrate zilnic în centrul de vaccinare respectiv. Intenționat nu am ținut cont și de doza 2 (rapel), întrucât considerăm că aceste doze sunt obligatoriu în pereche cu doza 1 și viteza de preluare de noi persoane/programări nu este influențată de a doua doză.

Publicitate

De exemplu:
Persoane înscrise în lista de așteptare: 1000,
Media zilnică doza 1 raportată: 60
Timp așteptare estimat: 1000:60= 17 zile (rotunjit)

Această estimare este pur informativă și poate fi influențată de mai mulți factori:
– Categoria persoanei, în funcție de algoritmul de alocare a programărilor
– Câte persoane sunt deja programate (care evident nu mai figurează pe lista de așteptare), informație pe care noi nu o putem prelua
– Dacă în centrul respectiv, în perioada următoare se vor deschide noi fluxuri, atunci evident că viteza de vaccinare va crește corespunzător.
– Numărul de doze alocat acestui centru, care poate varia în timp.

Referitor la coloana <<Media zilnică doza 1 raportată>>: Reprezintă media numărului de doze (doza 1) administrate zilnic în centrul de vaccinare respectiv. Media este calculata ținând cont de zilele din luna în curs (Dacă se dă click pe cifra afișată se arată tot setul de date utilizat). Datele sunt preluate de aici: https://data.gov.ro/dataset/transparenta-covid” transmit administratorii platformei independente vaccin.live.

În toată țara, mai puțin de 600.000 de persoane mai sunt înscrise pe listele de așteptare pentru vaccinare, din care peste jumătate de milion pentru vaccinul Pfizer.

Potrivit datelor centralizate duminică dimineața pe platforma vaccinare-covid.gov.ro, pe listele de așteptare mai sunt înscrise 589.127 de persoane astfel: 553.291 pentru Pfizer, 27.374 pentru Moderna și 8.642 pentru AstraZeneca.

Citește mai mult

Social

Incidența scade la 5,79 în Brașov – Situația pe localități

Avatar

Publicat

pe

Incidența la nivel județean a ajuns la 4,53 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a scăzut din nou. Duminică, 11 aprilie, incidența la nivelul municipiului este de 5,79, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

Publicitate

În prezent, cea mai mare rată de incidență este în comuna Comana, și anume 16,5 la mie.

Totodată în județul Brașov au fost descoperite 195 cazuri de SARS – CoV-2 în ultimele 24 ore.

Publicitate

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

Citește mai mult

Social

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, infectat cu Sars-Cov-2 cu doar o zi înainte de rapel: „Am făcut o formă foarte uşoară (…) ar fi putut fi altfel dacă nu aş fi fost vaccinat”

Redactia

Publicat

pe

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a anunţat sâmbătă că s-a infectat cu SARS-CoV-2 de la un coleg chiar cu o zi înainte de vaccinarea cu a doua doză de ser, având o formă foarte uşoară a bolii.

Publicitate

„Cu ajutorul lui Dumnezeu sunt foarte bine. Din fericire, apucasem să fac prima doză de vaccin, dar m-am contaminat miercurea trecută de la un coleg chiar cu o zi înainte de rapel.

M-am pozitivat ulterior, dar în acest context am făcut o formă foarte uşoară. La gradul meu de oboseală şi stres ar fi putut fi altfel dacă nu aş fi fost vaccinat.

Publicitate

Să fiţi/ să fim cu toţii ocrotiţi alături de cei dragi! Speranţa pusă în Dumnezeu ne va ajuta mereu”, a precizat Vasile Bănescu.

Sursă: Agepres

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>