Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Munții Făgăraș, fotografiați de la București. Întreaga creastă a masivului a putut fi observată de la 170 de kilometri distanță

Publicat

pe

Munții Făgăraș au fost imortalizați de la marginea Capitalei României, de la o distanță ce variază între 140 și 170 de kilometri în linie dreaptă, de către Paul Pătrățanu, absolvent al Facultății de Geografie, transmite dcnews.ro.

Publicitate

„Creasta Făgărașului acoperită de zăpadă, văzută de lângă București: 140 km distanță în linie dreaptă. Am mai fotografiat și publicat imagini cu creasta Făgărașului văzută din Câmpia Română, însă de data asta am prins condiții ideale: vizibilitate excelentă după trecerea unui front care a lăsat precipitații, zi cu vânt, și mai ales, strat de zăpadă proaspăt așternut peste golul alpin. Toate astea au făcut să pot fotografia în miezul zilei, și apoi să identific acasă, cu ajutorul hărților, principalele vârfuri ale Munților Făgărașului văzuți din sudul României. Pentru o mai bună perspectivă, am adăugat și altitudinile vârfurilor indicate“, a scris Paul Pătrățanu pe Facebook.

În imaginile surprinse de Paul Pătrățanu sunt surprinse principalele vârfuri din Munții Făgăraș, de la cele din partea de vest – aflate la 170 de kilometri distanță – Ciortea, Șerbota, Negoiu și Lespezi, și până la vârfurile din zona centrală și central-estică: Moldoveanu, Viștea Mare, Hârtopul Ursului și Galbenele.

Alte vârfuri ce pot fi foarte ușor reperate sunt Vânătarea lui Buteanu, Mușeteica și Arpașu Mic. De asemenea, se văd și vârfuri din crestele secundare ce se desprind către sud, precum Scărișoara și Picuiata. În plan mai apropiat se pot observa în fotografiile lui Paul Pătrățanu și Munții Ghițu, aflați la sud de Făgăraș, care au o înălțime mult mai mică.

Publicitate

La est de Munții Făgăraș, Paul Pătrățanu a surprins și Munții Iezer-Păpușa, începând de la culmile vestice (Munții Păpău), culmile centrale și cele mai înalte, cu vârfurile Iezerul Mic, Iezerul Mare și Roșu, și până la vârful Păpușa, aflat în partea estică a masivului. În weekend, Munții Bucegi, Leaota și Iezer-Păpușa au fost fotografiați și din București.

Deși Munții Piatra Craiului se află la est de Munții Iezer-Păpușa, aceștia nu pot să fie fotografiați din București sau zonele din apropiere din cauza faptului că se află în spatele Munților Leaota.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes