Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Momente emoţionante în pădurile Munţilor Făgăraş! S-a născut primul pui de zimbru din acest an

Publicat

pe

Publicitate

Fundația „Conservation Carpathia” anunță cu bucurie mărirea familiei de zimbrii din Munții Făgăraș. Un pui de zimbru a fost surprins în habitatul natural, alături de mama lui.

Familia zimbrilor din Munții Făgăraș este mai mare cu un membru. Fundația „Conservation Carpathia” a prezentat pe Facebook cel mai tânăr zimbru din Munții Făgăraș. „Mare ne-a fost bucuria când a venit poșta cu vederi de la colegii noștri din teren. Faceți cunoștință cu primul pui de zimbru născut anul acesta în Munții Făgăraș”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a organizației „Conservation Carpathia”.

Zimbrul este o specie protejată prin lege care a avut șansa de a reveni în habitatul său natural. Reprezentanții fundației spun că acest mamifer a revenit în Munții Făgăraș ca parte a unei inițiative naționale de conservare, cu scopul de a revitaliza o specie care, din nefericire, a fost în prag de dispariție.

Toți zimbrii eliberați în Munții Făgăraș aparțin tuturor românilor și acestei țări, la fel ca orice animal sălbatic. Pe lângă semnificația culturală pe care o are pentru țara noastră, are și un rol important pentru biodiversitate.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes