Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / Moartea unui braşovean a dat speranţă altora! Rudele pacientului în moarte cerebrală au decis să doneze organele altor oameni care aveau mare nevoie de ele

Publicat

pe

În după-amiaza zilei de 30.05, familia pacientului diagnosticat cu moarte cerebrală, trecând peste teribila veste, a avut puterea de a dărui o nouă șansă la viață altor oameni aflați în suferință. În aceeași, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, a avut loc prelevarea multi-organ de la pacient aflat în moarte cerebrală, având diagnosticul de accident vascular cerebral hemoragic masiv.

Pacientul a fost internat în secția clinică A.T.I. I, având o evoluție nefavorabilă, și pentru care s-au inițiat teste de moarte cerebrală, care în final au confirmat diagnosticul de moarte cerebrală, conform Protocoalelor Naționale în vigoare.

Astfel, în blocul operator, s-a realizat prelevarea de organe (ficat, rinichi, cornee) de către echipe medicale specializate de la Institutul Clinic Fundeni, Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice. Echipa A.T.I. care a asigurat suportul vital pe durata prelevării a fost formată din Dr. Grusea Dragoș -coordonator intraspitalicesc de transplant, Dr. Galbineanu Simona- kdp, Dr. Tatomir Raluca -kdp, Dr. Sala Ioana – medic specialist ATI și medicii rezidenți Dr Jitaru Ruxandra, Dr Sifft Michael și Dr Ichim Mădălina.

Din echipa anestezică au mai făcut parte As. Mintenaș Elena și As. Bozianu Gabriela .

Publicitate

Mulțumim în primul rând familiei care a fost de acord cu prelevarea și care a oferit o șansă nouă la viață altor oameni aflați în suferință gravă, echipelor de prelevare din București și Cluj, care au făcut tot posibilul ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, si , nu in ultimul rând, întregului personal din secția ATI implicat în menținerea în condiții fiziologice a donatorului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes