Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / Misiunile salvamontiștilor din Brașov vor fi coordonate de la un centru de analiză care folosește inteligența artificială

Publicat

pe

Centrul județean de căutare-salvare cu drone și analiză date folosind Inteligența Artificială este operațional și în județul Brașov. Serviciul Public Județean Salvamont Brașov, serviciu aflat în subordinea Consiliul Județean Brașov, alături de Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont a inaugurat la Brașov la sediul serviciului de pe strada Ecaterina Varga 23, Centrul Județean de Analiză Date.

Publicitate

Centrul este dotat cu soluția software de detecție automată a persoanelor dispărute precum și cu echipamente de ultimă generație necesare pentru buna desfășurare a misiunilor de salvare.

În cadrul acestui proiect Serviciul Public Județean Salvamont Brașov operează 3 drone de ultimă generație dedicate pentru misiuni complexe de căutare-salvare folosind sisteme avansate de fotogrametrie, termoviziune, zbor automat, urmărire relief, timp de zbor prelungit, camere foto-video multiple, cartografiere pentru hărți 3D și capturare date pentru analiza automată folosind Inteligența Artificială precum și 2 drone cu cameră foto performantă.

Dronele sunt dotate cu senzori anticoliziune 360, zoom puternic de până la 56x, zbor îndelungat de până la 45 minute cu un singur acumulator și set suplimentar de încă 3 acumulatori pentru a face față celor mai grele misiuni.

Publicitate

Programul software inovator, SARUAV, bazat pe Inteligență Artificiala, vine în sprijinul echipelor de salvare pentru căutarea și găsirea persoanelor dispărute pe munte sau în zone greu accesibile. Acest lucru se realizează în baza unui set de fotograme capturate cu drone, iar programul face detecția automată a oamenilor, folosind anumite indicii, precum elemente de îmbrăcăminte, piese de echipament, sau diferite obiecte, pentru indicarea locațiilor precise unde se poate interveni. Programul poate procesa 100 de fotograme în aproximativ 2 minute, indicând operatorului indiciile asociate cu coordonatele GPS exacte ale locației.

Centrul județean de analiză și intervenție cu drone din județul Brașov va fi disponibil 24/7 cu ajutorul piloților de drone instruiți din rândul salvatorilor montani și a voluntarilor. Totodată centrul va putea fi folosit și de celelalte instituții care desfășoară activități de căutare a persoanelor dispărute în afara zonelor montane.

sursa foto: facebook.com / Salvamont Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes