Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Misiune extrem de dificilă, în munții Piatra Craiului. Salvamontiștii din Zărnești au intervenit pentru a salva o femeie care a căzut de la înălțime. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Publicat

pe

Plimbarea pe munte s-ar fi putut încheia tragic pentru o femeie în vârstă de 48 de ani. Turista a plecat în drumeție, împreună cu un apropiat, în masivul Piatra Craiului. La un moment dat, din neatenție, femeia a căzut de la înălțime și s-a accidentat. Însoțitorul ei a sunat imediat la 112, iar salvamontiștii din Zărnești au plecat în misiunea de salvare.

Publicitate

„În urma unui apel primit prin 112, am fost solicitați să intervenim în cazul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 48 de ani, care s-a accidentat prin cădere pe firul văii Ciorânga (foarte aproape de poteca nemarcată Ciorânga- Ramura de Jos), suferind un politraumatism sever și necesitând extragere imediată. În aceste condiții, misiunea de salvare s-a realizat cu ajutorul elicopterului din POA Brașov, care a troliat un salvator montan din cadrul Salvamont Zărnești, ce a extras persoana accidentată și a predat-o ulterior medicului de pe elicopter, acesta având în sprijin o ambulanță tip C. Ulterior, având în vedere starea de șoc și epuizare fizică a însoțitorului victimei, s-a luat decizia ca acesta să fie extras tot pe cale aero”, au declarat reprezentanții Salvamont Zărnești.

Femeia rănită a ajuns la spital unde va rămâne sub supravegherea medicilor până când starea ei de sănătate se va îmbunătăți.

sursa foto: facebook.com / Salvamont Zărnești

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes