Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Medalii de bronz pentru micii șahiști din Brașov, la Campionatul Național de Șah pe Echipe Mixte

Publicat

pe

Publicitate

Peste 300 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani din toată țara au profitat de vacanța școlară pentru a se întâlni la tabla de șah în orașul Covasna, care a găzduit Campionatul Național pe Echipe Mixte la șah clasic pe 4 grupe de vârstă: 8 ani, 10 ani, 12 ani și 14 ani (băieți și fete), în perioada 26-30 octombrie 2022.

Printre ei s-a aflat și brașoveanul Vladimir Sofronie – recent întors de la balcaniadă unde a cucerit toate cele trei titluri balcanice sub 10 ani, puse în joc – care din nou a făcut o surpriză plăcută: deși Vladimir are doar 9 ani și jumătate (anul viitor împlinește 10 ani), el și părinții lui care îi sunt și antrenori, au decis ca Vladimir să își încerce forțele la grupa cea mai mare, cea de 14 ani, astfel că la Campionatul Național pe Echipe Mixte la șah clasic, Vladimir a jucat pe masa 1 la categoria 14 ani. A obținut 4 victorii, 2 remize și a pierdut o singură partidă, fiind premiat și la individual cu medalia de bronz pe masa 1 la categoria 14 ani.

Asociația Club Sportiv Logic 64 Brașov, un club de șah mic – care nu a avut niciodată mai mult de 40 de membri – dar cu tradiție (înființat în anul 2010), care an de an a adus medalii naționale și internaționale Brașovului, a reușit să se claseze printre primele trei cluburi din țară la categoria de vârstă cea mai grea, cea de 14 ani, luptând cu cluburi care au sute de elevi mult mai experimentați.

Juniorii noștri s-au așezat la mese însă foarte hotărâți să lupte fără să se uite la ELO-urile mult mai mari ale adversarilor, ieșind aproape la fiecare rundă ultimii din sală, după 2-3 ore.

Publicitate

ECHIPA ACS LOGIC 64 BRAȘOV A JUNIORILOR 14 ANI A FOST FORMATĂ DIN:

  • Masa 1 Vladimir Sofronie
  • Masa 2 Vilmos Horvath Szombathy
  • Masa 3 Eric Radu
  • Masa 4 Ana Paisia Neagoe
  • Căpitanul echipei a fost maestrul internațional Iulian Sofronie, tatăl lui Vladimir.

Echipa 14 ani a Clubului Sportiv Logic 64 Brașov a revenit la Brașov cu 3 medalii naționale: una de bronz cu echipa și două la individual: Vladimir Sofronie medalie de bronz masa 1 și Vilmos Horvath-Szombathy medalie de argint pe masa 2.

În ceea ce-l privește pe Vladimir Sofronie, băiatul se pregătește pentru 3 competiții majore care vor avea loc anul viitor începând cu luna aprilie, competiții pentru care părinții săi caută susținere financiară prin sponsorizări, costul de participare fiind de câteva mii de euro:

  1. CAMPIONATUL MONDIAL INDIVIDUAL PENTRU COPII 10 ANI DIN EGIPT (încă nu s-a stabilit perioada);
  2. CAMPIONATUL EUROPEAN INDIVIDUAL DE SENIORI ELO<2000 din Perugia (Italia) în perioada 20-30 aprilie 2023 (cost aproximativ 3000 EURO pentru Vladimir+antrenor/însoțitor);
  3. CAMPIONATUL EUROPEAN INDIVIDUAL PENTRU COPII 10 ANI de la Mamaia (România) – 4-15 septembrie 2023 (cost aproximativ 2000 EURO pentru Vladimir+antrenor/însoțitor).
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes