Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Maşină plină de droguri descoperită în Braşov. Poliţiştii au găsit apoi substanţe psihoactive şi în casa şoferului

Publicat

pe

Publicitate

La data de 12 iunie, în jurul orei 05.50, polițiștii Serviciului Rutier Brașov au oprit pentru control, în cadrul unei acțiuni specifice, organizate pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului ori a substanțelor interzise, un autovehicul, care circula pe Bulevardul Griviței, din municipiul Brașov.

Pentru că cel identificat la volanul autovehiculului prezenta o stare de agitație, polițiștii au efectuat o testare cu aparatul din dotare, iar rezultatul a relevat indicii cu privire la consumul unor substanțe, din categoria celor interzise.

Întrucât aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

De asemenea, polițiștii rutieri au observat că, din interiorul vehiculului, se simțea un miros înțepător, fapt pentru care au efectuat un control al acestuia, în urma căruia au fost descoperite substanțe susceptibile a face parte din categoria celor interzise, un cântar electronic de mare precizie, precum și un dispozitiv de mărunțit substanță vegetală.

Publicitate

Având în vedere natura substanțelor descoperite, a fost solicitat sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, iar cercetările au continuat cu efectuarea unei percheziții domiciliare.

În cadrul percheziției efectuate, au fost descoperite, de asemenea, substanțe susceptibile a fi interzise.

Astfel, a fost stabilit faptul că, în vehicul se aflau aproximativ 50 de grame de substanță cristalină 3-CMC (drog de mare risc), 4 grame de canabis și o țigaretă confecționată artizanal cu conținut de canabis (drog de risc) și 1 gram de substanță pulverulentă, iar, în urma percheziției, au fost descoperite aproximativ 90 de grame de substanță solidă 4 – CMC (drog de mare risc), 2 grame de substanță cristalină (3-CMC) și 15 grame de substanță.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise și trafic de droguri de risc și mare risc.

La data de 13 iunie 2024, în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea conducătorului auto, de 22 de ani, pentru 24 de ore, ulterior judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov luând măsura arestării preventive a acestuia, pentru 30 de zile.

Facem precizarea că, pe parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes