Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Mănăstirea săpată în stâncă de la poalele Munților Făgăraș. „Templul Ursitelor”, locul unde dorințele devin realitate

Publicat

pe

La 45 de kilometri de Brasov, la poalele Munților Făgăraș, se adună, zi de zi, zeci de oameni din toate colțurile țării, pentru a se ruga. Dornici să își îndeplinească cele mai arzătoare dorințe, oaspeții ajung la grota nu foarte încăpătoare plini de speranță, pentru că s-a dus vestea că aici se se întâmplă lucruri inexplicabile.

Publicitate

Legendele despre acest loc încărcat de energii dateaza din cele mai vechi timpuri, mai ales ca nu se cunoaște exact originea lăcașului de cult. Misterul din jurul ei i-a adus și multe denumiri așa că Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche mai este cunoscută și drept „Templul Ursitelor”, „Templul Dorintelor” sau chiar „Templul Extraterestrilor”, transmite a1.ro.

Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche, locul în care dorințele devin realitate

Istoricii spun că mănăstirea din stâncă a fost săpată în perioada 1.700, atunci când s-a început persecutarea creștinilor ortodocși din Transilvania. Șinca Veche era o localitate de graniță, iar oamenii erau obligați să treacă la Biserica Română Unită cu Roma, din ordinul împărătesei Maria Terezia, transmite Libertatea.ro.

Publicitate
Oamenii care au refuzat să-şi schimbe religia au săpat grota cu rol de biserică. Are un altar, o turlă în interior, pe unde pătrund timid razele soarelui, şi două încăperi mici cu ferestre minuscule.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes