Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / Mai mulți turiști români, însoțiți de un ghid brașovean, sunt blocaţi de viscol şi ceaţă la cea mai „înaltă“ cabană din Europa

Publicat

pe

O tură de câteva zile în Alpii italieni va rămâne, cu siguranţă, una de neuitat pentru un grup de turişti români, însoţiti de ghidul brașovean Miță Matei şi colegul său din Prahova, Cristian Minculescu.

Publicitate

Deşi suntem în luna lui cuptor, grupul de români, dar şi turiştii de alte naţionalităţi care au mers în expediţie pe vârfurile din Alpi, au avut de-a face cu viscolul şi ceaţa densă miercuri şi joi dimineaţă, moment în care au vrut să-şi înceapă traseul de coborâre de la peste 4500 de metri, notează observatorulph.ro.

Ţinând cont de lipsa vizibilităţii şi peretele abrupt, decizia ghizilor a fost de a amâna coborârea cu două zile.

Astfel de miercuri dimineaţă, nimeni nu urcă, nimeni cu coboară de la Cabana Margherita, din Alpii italieni, situată la altitudinea de 4556 m.

Publicitate

Ghizii au încercat atât miercuri, cât şi joi dimineața să monteze corzi fixe pe fața abruptă a Margheritei și treacă, astfel, de partea mai expusă din zona respectivă, însă condiţiile neprielnice i-au întors din drum.

În afară de neliniştea aşteptării şi a monitorizării permanente a stării meteo, ghizii susţin că totul decurge bine la cabană. Au căldură, provizii, chiar şi o mini bibliotecă şi inclusiv Wi-Fi, ceea ce le asigură legătura permanentă cu cei de-acasă.

Despre experienţa din Alpii italieni, vom afla detalii de la Cristi Minculescu pe sprevarf.ro imediat ce va ajunge cu bine acasă.

foto: Facebook Cristi Minculescu şi Miţă Matei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes