Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO / Lucrările la podul de peste pârâul Zizin au fost finalizate. Reabilitarea pasajului a costat peste 5 milioane de lei

Publicat

pe

Un proiect de infrastructură, important pentru județul Brașov, a fost dus la bun sfârșit. Podul de peste pârâul Zizin, de pe Drumul Judeţean 103 A Braşov – Tărlungeni – Zizin, a fost refăcut complet. Pasajul situat la kilometrul 16 pe DJ 103 A, la ieşirea din satul Zizin spre Dălghiu, a fost reabilitat din temelii în urma calamităţilor care au afectat iremediabil structura construcţiei.

Publicitate

Astăzi a avut loc procedura de recepţie la terminarea lucrărilor, în prezenţa reprezentanţilor firmei constructoare – SC Zohir 84 Cons Construct SRL, ai proiectantului – SC Prinfo SRL şi dirigintelui de şantier, precum şi a membrilor comisiei de recepţie constituite la nivelul Executivului judeţean.

Valoarea totală a contractului privind „Refacere pod DJ 103A km 16+000 – deteriorare infrastructură pod şi rampe de acces – Proiect tehnic şi execuţie” a fost de 5.189.430,67 lei, din care 1.069.058,45 lei a reprezentat partea de proiectare, avize, taxe şi studii, iar 4.120.372,22 lei au însemnat lucrările propriu-zise de construcţii-montaj.

Majoritatea fondurilor alocate acestei investiţii au provenit din resursele bugetare proprii ale Judeţului Braşov, existând şi o alocare de aproximativ 1,6 milioane de lei de la bugetul de stat, repartizată de guvern din Fondul de intervenţie pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații.

Publicitate

Lucrările au început în noiembrie 2021 şi s-au încheiat în martie 2023, interval în care, pe lângă reabilitarea podului, firma constructoare a executat lucrări majore în albia pârâului, pentru a preveni erodarea construcţiilor.

„Mă bucur că am încheiat încă un proiect susţinut financiar în mare parte din bugetul propriu al judeţului şi care rezolvă o problemă a comunităţii locale din Zizin. 2023 va rămâne în istoria judeţului Braşov ca anul deschiderii Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, însă este şi un an de bilanţ, care marchează încheierea cu succes a numeroase şi importante obiective investiţionale domeniul reabilitării şi modernizării reţelei rutiere a judeţului Braşov”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes