Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO / Locuitorii din zona nouă a cartierului Tractorul nu vor mai sta în trafic la orele de vârf. A fost semnat contractul de proiectare al pasajului peste calea ferată, spre bulevardul Griviţei, la Dedeman

Publicat

pe

Primăria Brașov a semnat contractul pentru întocmirea Studiului de fezabilitate pentru construire pasaj rutier cartier Tractorul – B-dul Griviței și legături către str. I.C Brătianu și b-dul Griviței. Firma care va realiza documentațiile este TPF Inginerie SRL, în calitate de terț susținător, împreună cu TPF Getinsa Euroestudios SL Madrid-Bucuresti, în calitate de terț susținător.

Publicitate

TPF Inginerie este parte a grupului TPF, cu sediul în Bruxelles, care activează în 54 de țări, pe 5 continente, grup cu aproape 5.000 de angajați și o cifră de afaceri de 281 de milioane de euro în 2022.

Valoarea contractului pentru întocmirea SF-ului pentru pasajul rutier cartier Tractorul – B-dul Griviței este de 1.210.378,13 lei, la care se adaugă TVA.

Pasajul rutier va supratraversa linia de cale ferată București – Brașov – Sighișoara, în spatele zonei în care funcționează marile magazine de bricolaj (ex. Dedeman, Black Sea) și va face legătura între b-dul Griviței și rețeaua de străzi din zona nouă a cartierului Tractorul. În cadrul elaborării SF-ului, proiectantul va trebui să prezinte cel puțin două scenarii privind zona de amplasare a pasajului.

Publicitate

„Amenajarea acestui pasaj, care va avea 4 benzi de circulație și piste pentru biciclete, va asigura o conexiune mai bună a cartierului Tractorul, în special a zonei noi, cu restul orașului. Vedem în fiecare zi, la orele de vârf, ce se întâmplă pe strada 13 Decembrie. De aceea trebuie să implementăm soluții pentru descongestionarea traficului de pe această arteră de circulație, mai ales că vorbim de zona cu cea mai mare dinamică de dezvoltare rezidențială. Soluția optimă este de a lega acest cartier cu b-dul Griviței, o arteră de circulație cu 4 benzi, a cărei încărcare nu este atât de mare și care oferă mai multe alternative de acces spre oraș, fie pe Griviței, fie pe Calea Feldioarei, pentru cei care trebuie să ajungă în partea nordică. În cadrul programului de descongestionare a traficului de pe 13 Decembrie este inclus și proiectul de modernizare și extindere a străzii Narciselor. Aceasta reprezintă o alternativă de acces pentru locuitorii din Sânpetru”, a explicat primarul Allen Coliban.

Specificații tehnice generale pentru pasaj:

  • înălțime de siguranță peste calea ferată: min. 7,50 m;
  • numărul de benzi pentru circulația auto: câte 2 benzi pe sens;
  • pistă de biciclete pe ambele sensuri;
  • trotuar pe ambele sensuri;
  • dispozitive de iluminat rutier pe ambele sensuri;
  • panouri fonoabsorbante.

Proiectantul va trebui să elaboreze studiul de fezabilitate, ce va include devizul general și antemăsurătoarea, documentația tehnică pentru obținerea avizelor și acordurilor solicitate în Certificatul de Urbanism, să asigure depunerea și susținerea acestora la avizatori, să elaboreze studiul topografic vizat de OCPI, studiul geotehnic, studiul de trafic, studiul de soluții de alimentare cu energie electrică și analiza cost beneficiu.

Predarea documentațiilor se va face astfel:

– în termen de 60 de zile de la transmiterea ordinului de începere a serviciilor de proiectare, faza SF, se va preda: documentația tehnică pentru obținerea avizelor și acordurilor, studiul topografic vizat de OCPI și studiul geotehnic;

Publicitate

– în termen de 90 de zile de la eliberarea ultimului aviz/acord se va preda studiul de fezabilitate, în forma completă.

Serviciile de asistență tehnică se vor asigura până la finalizarea procedurii de achiziție a serviciilor pentru elaborarea următoarelor faze de proiectare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes