Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Lacătul pus pe ușile magazinelor la ora 18:00 a produs haos pe străzi și în parcări

Publicitate

Publicat

pe

Aglomeraţie mare pe drumurile ce duc spre marile magazine de la marginea oraşului, dar şi în parcările hypermarket-urilor. Cu doar puţin timp înainte de ora 18.00, când magazinele se închid, străzile din oraş, dar şi parcările s-au umplut de maşini.

Publicitate

Pe Calea Bucureşti, în apropierea magazinelor de la ieşirea din oraş s-au format adevărate cozi de maşini iar în parcări abia se mai găsea un loc de parcare. Cei mai mulţi dintre şoferi sperau că mai prind încă magazinele deschise pentru câteva minute.

Pe reţelele sociale au apărut fotografii în care se văd cozile de maşini de zeci de metri dar şi parcările marilor magazine arhipline.

Reamintim că de vineri până duminică în Braşov toate magazinele se închid la ora 18.00, asta pentru că rata de infectare în municipiu este mai mare de 4 la mia de locuitori.

Publicitate

Despre această măsură a vorbit şi Ludovic Orban. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, că Guvernul ar trebui să reflecteze asupra deciziei închiderii magazinelor la ora 18,00, măsură aplicată în anumite condiţii de incidenţă. Orban a criticat măsura, despre care spune că nu are o bază fundamentată.

„Trebuia să existe o argumentaţie, care să fie făcută pe baza unei fundamentări. De exemplu, când am luat decizia de a închide evenimentele, nunţi, botezuri, mese festive, a fost pe baza analizelor pe care le-am avut din anchetele epidemiologice care stabileau că prima cauză pentru îmbolnăviri, pentru răspândirea virusului erau la aceste evenimente şi atunci am luat decizia să suspendăm o perioadă derularea acestor evenimente. Şi asta, în privinţa oricărei măsuri de protecţie sanitară care presupune o anumită restricţie, trebuie să existe o fundamentare. Ştiu cine a propus măsura, nu am văzut în spate fundamentarea şi, acum, evident că Guvernul decide, dar trebuie să reflecteze asupra, cel puţin, a acestei măsuri”, a spus Orban.

Premierul Florin Cîțu a declarat luni cu privire la închiderea magazinelor la ora 18.00 că lucrurile vor rămâne „așa cum sunt”, argumentând că măsura „dă rezultate”.

Cîțu a subliniat faptul că măsura de a închide magazinele de la ora 18.00 acolo unde incidența cazurilor este ridicată a dus la o scădere a ratei de pozitivare cu Covid-19, tocmai pentru că mobilitatea, factorul principal prin care se răspândește virusul, a fost limitată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes