Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / La Braşov a fost inaugurat proiectul „Plantați în amintire”. Un parc de stejari roșii amenajat în memoria celor dragi

Publicat

pe

Publicitate

Asociația Zi de Bine a inaugurat proiectul „Plantați în amintire” Brașov, parc de stejari roșii amenajat în memoria celor dragi. Parcul se află în zona Livada Poștei și se întinde pe o suprafață de aproximativ 1500 mp, pusă la dispoziție de Primăria Brașov, unde au fost plantați 41 de copaci. Fiecare copac plantat are atașat un cod QR care duce către poveștile celor pe care i-am pierdut. Poveștile pot fi citite pe site-ul www.plantatiinamintire.ro, aici:  https://tinyurl.com/mr2vjjxm

La inaugurare au participat zeci de brașoveni care au rezervat un copac, venite special pentru a prinde placuța memorială pe stejarul-poveste. Pe lângă cei  40 de stejari roșii, aleși special pentru a fi în armonie cu zona,  a fost plantat un ginkgo biloba, supranumit și arborele vieții. Parcul a fost de asemenea amenajat cu mobilier urban nou. Primăria Brașov va asigura serviciile de întreținere a pațiului.

Este al 5-lea parc de acest fel, după Lugoj, Oradea, București și Constanța, iar Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine, anunță continuarea proiectului la Târgu Mureș și, din nou, București.

„Să-i vedem pe oameni îmbrățișându-și copacii sau așezându-se pur și simplu pe o bancă cu ochii la stejarii-viață a fost foarte emoționant și ne-a făcut să înțelegem încă o dată necesitatea unui astfel de proiect, care îmbină atât de frumos cel puțin trei domenii – doliul, mediul și comunitatea. Acesta este și motivul pentru care vom duce ideea mai departe și căutăm partenerii instituționali potriviți și sprijinul financiar necesar pentru a face, în următorii 10 ani, un astfel de parc în fiecare județ din țară.” au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Publicitate

Proiectul a fost susținut de partenerii Cosmopolit, Teleperformance, Dexion, Novaintermen, Blum si IB Cargo.

Pentru susținerea proiectului „Plantați în amintire“, companiile pot direcționa 20% din impozitul pe venit, completând contractul de sponsorizare: Zi de bine !

De asemenea, companiile care n-au redirecționat cei 20% din impozitul pe anul 2023 au ocazia de a  transfera suma până pe 25 decembrie, completând formularul 177 disponibil pe site-ul ANAF.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes