Connect with us
Publicitate

Turism

FOTO / Jurnalistul britanic, Charlie Ottley a creat o nouă siglă pentru România. Aceasta ar putea înlocui controversata frunză de 900.000 de euro, creată în vremea când Elena Udrea era ministru al Turismului

Publicat

pe

Celebra frunză verde, sigla de 900 de mii de euro cu care Elena Udrea voia să promoveze România în străinătate, ar putea deveni istorie. Documentaristul britanic Charlie Ottley a realizat un nou logo pe care îl oferă gratuit ministerului Turismului pentru a fi folosit în promovarea țării peste hotare. Noua imagine îmbină elemente din istorie și natură, împreună cu însemnele naționale. Ca să arate cât este de dedicat acestei cauze, Charlie și-a tatuat sigla pe braț.

În fotografia din stânga vedem banala frunză verde, creația pentru care s-au plătit 900 de mii de euro în vremea când Elena Udrea era ministru al Turismului. În dreapta regăsim noua propunere de siglă a României creată de Charlie Ottley și echipa lui, care costă doar o mie de euro. Diferențele vizuale sunt uriașe, iar la fel sunt și diferențele de costuri.

„Frunza spune că noi avem copaci. Dar avem și cea mai mare rată de tăieri ilegale de păduri din Europa, deci să atragem atenția asupra acestui lucru, nu este grozav. Vrem să oferim noul logo Ministerului Turismului, pe tavă. Am lansat un website în această dimineață pentru ca toată lumea să îl poată folosi. Acum, cu un nou ministrul al Turismului sper că vom vedea schimbări pozitive, acțiuni decisive. Scăpați de frunza aceea și faceți ceva ce vorbește despre frumusețea, cultura, diversitatea și integritatea României”, a declarat jurnalistul Charlie Ottley

După ce ani de zile a încercat să convingă ministerul Turismului să schimbe frunza din logoul României, documentaristul britanic a luat problema în propriile mâini. A cooptat în echipa sa doi soți din Statele Unite, iar împreună au creat partea grafică și designul noii sigle.

Publicitate

„Am vrut să includem lupul dacic pentru că are legătură cu istoria. Pentru noi, frumusețea și natura trebuia să includă munții și steagul, că să putem arăta și cultura, iar spicul de grâu apare pentru că este grânarul Europei. Pentru noi ar fi nemaipomenit ca aceasta să devină sigla oficială a României”, a spus Shaun Gray, unul dintre creatorii siglei.

„Am stat aici și am desenat, în ultimele trei-patru zile, am creat un logo care să îi facă fericiți pe toți, să arate că reprezintă foarte bine țara. M-am îndrăgostit de țara voastră. E frumoasă, cultura, oamenii, mâncarea, totul este incredibil”, a spus Maryssa Gray, creatoarea logoului.

Ca să arate cât de dedicat este acestei cauze, Charlie Ottley și-a tatuat pe braț litera „R” din noul logo, care este format din imaginea lupului dacic. Maryssa este designer grafic și tatuator, iar ea a fost cea care a imprimat noua creație pe trupul documentaristului britanic. După aproape două ore de muncă a venit și rezultatul final.

 Charlie Ottley este rezident în România și locuiește într-o casă bătrânească din satul brașovean Șirnea. Pentru că trăiește de mulți ani în țara noastră el vrea să ofere gratuit ministerului Turismului această siglă nouă care ar putea deveni brand național.

„Ar fi un vis devenit realitate pentru mine. Aceasta este țara mea și am făcut acest logo pentru țara mea și pentru ca toată lumea să îl folosească. Avem nevoie de un logo care să capteze frumusețea, magnificul și diversitatea culturală și istoria bogată pe care o are această țară. Dacă reușim să schimbăm percepția asupra României în străinătate pentru milioane de oameni și să găsim o siglă potrivită pentru cât de grozavă este această țară atunci ne-am făcut treaba”, a mai completat Charlie Ottley

Pe lângă controversata frunză creată în urmă cu 12 ani, autoritățile au mai cheltuit peste 30 de milioane de euro într-un brand de țară care nu a atras prea mulți turiști străini în țara noastră. Dacă sigla propusă de Charlie Ottley va fi acceptată de ministrul Turismului atunci aceasta ar putea apărea în toate unitățile de cazare și localurile din România. În plus, logoul va putea fi folosit și la târgurile de turism din străinătate.

Cei care vor să sprijine ideea noului logo creat de echipa lui Charlie Ottley pot descărca gratuit sigla de pe site-ul www.flavoursofromania.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Aurel Pietrosanu

  15 iunie, 2023 at 11:29 am

  Trebuie sa vina strainii sa ne arate cum trebuia facut.
  Un lucru frumos si facut cu bun simt
  Asa ne trebuie…
  Dar, daca nu initiem, noi cetatenii, o campanie pe tema acestui logo, nu o sa fie aprobat de conducatorii acestei tari. Pai cum, fara sa fie zeci sau sute de mii de euro (si paraindaratul – inclus, bineinteles), sa aprobam ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes