Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO – VIDEO / Inundaţii puternice în Harghita. 300 de gospodării afectate

Publicat

pe

O ploaie torențială care a durat mai puțin de două ore a făcut ca 3 localități din Harghita să se inunde aproape complet. Peste 200 de case, 300 de curți, dar și 16 apartamente de la parterul unor blocuri s-au inundat. Pompierii au lucrat până după miezul nopții, însă din fericire s-au înregistrat doar pagube materiale.

Publicitate

Cele mai mari probleme au fost în localitatea Căpâlnița. Aici peste 70 de gospodării au fost inundate. Pârâul care trece prin localitate a ieșit din matcă și doar relieful comunei a făcut ca apa să se scurgă repede din gospodăriile oamenilor. Într-o oră și jumătate s-au înregistrat precipitații de peste 150 de litri pe metrul pătrat în doar o oră și jumătate. Primarul comunei spune că 40% din localitate a fost inundată.

De la Căpâlnița, apa a ajuns și în orașul Vlăhița. Aici 16 apartamente au fost inundate după ce canalizarea a refulat. Și aici câteva zeci de case s-au inundat după ce pârâul care trece prin centrul orașului a ieșit și el din matcă.

În Comuna Lueta apa a dus toată mizeria din aval, sub două poduri s-au format blocaje, iar apa a ieșit și a inundat tot în jur. Cea mai afectată a fost cantina socială din sat.

Publicitate

În total, în cele  3 localități peste 300 de gospodării au fost inundate, iar pompierii de la ISU Harghita dar și cei voluntari din cele trei localități au lucrat până dimineață.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes