Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Inconștiență, teribilism sau nepăsare? Un bărbat a pus în pericol viața lui și a altor trei copii după o drumeție pe Tâmpa

Publicat

pe

Și muntele Tâmpa pare că devine tot mai periculos pentru turiști. La un caz revoltător au fost nevoiți să intervină salvamontiștii din Brașov marți după amiază. Un apel la 112 anunța că patru persoane au rămas blocate pe Tâmpa după ce ar fi încercat să scurteze traseul, tăind serpentinele. Halucinant este că un adult în toată firea ar fi luat această decizie, deși avea alături de ei trei copii, iar niciunul nu era echipat de munte. Când i-au găsit, salvamontiștii au observat că toți avea încălțări și haine de oraș care sunt inadecvate pentru o plimbare pe munte. Salvatorii montani au reușit să îi coboare pe turiști în siguranță la baza masivului.

„Reamintim turiștilor necesitatea purtării unui echipament adecvat, chiar dacă vorbim despre plimbari sau drumeții scurte, cum este cazul celor de pe Tâmpa.

Totodată, tăierea serpentinelor poate duce foarte ușor la pierderea traseului, existând riscul de a ramane blocați în zone izolate și foarte înclinate. În plus, vorbind despre secțiuni neamenajate, cum este cazul scurtăturilor, crește riscul de accidentare și mai mult decât atât, de accidentare a altor persoane aflate în aval, prin dislocarea de pietre.

În același timp, scurtând traseul, poteca se deteriorează, iar riscul întâlnirii animalelor sălbatice este unul mare. Înainte de a pleca în drumeție, verificați de asemenea orarul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu, pentru a vă putea folosi de ele în caz de nevoie”, au declarat oficialii Salvamont Brașov.

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes