Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Imagini document cu Brașovul anilor ’60, prin lentila studiourilor Buftea. Fotografiile au fost realizate în timpul filmărilor lungmetrajului „Puştiul”, regizat de Elisabeta Bostan

Publicat

pe

Publicitate

O serie de imagini document cu Brașovul anului 1961 au fost postate pe o rețea de socializare de Studiourile Buftea, una dintre cele mai importante case de producţie cinematografică din ţară. Studiourile Buftea produceau filme încă din vremea comunismului, iar fotografiile făcute publice sunt de la filmările lungmetrajului „Puştiul”.

Puștiul este un film dramatic românesc din 1962 regizat de Elisabeta Bostan. Este primul film de lungmetraj al regizoarei. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Corina Constantinescu, Gheorghe Bejan și Gheorghe Mărutză.

Filmul a fost vizionat de 1.591.668 de spectatori în cinematografele din România, după cum atestă o situație a numărului de spectatori înregistrat de filmele românești de la data premierei și până la data de 31 decembrie 2014 alcătuită de Centrul Național al Cinematografiei.

Filmul spune povestea unui elev dintr-un oraş de provincie care îşi descoperă o boală la inimă. El trăieste trauma acestei boli, iar colegii săi, „pionierii”, îl susţin. El este operat şi îşi recapătă sănătatea.

Publicitate

Foto: Studiourile Buftea

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes