Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Imagini de basm din Poiana Braşov. Zăpada are deja doi metri şi ninge în continuare. Record de strat de zăpadă pentru finalul lunii martie

Publicat

pe

Imagini de basm în Poiana Braşov. Deşi am trecut de jumătatea primei luni de primăvară, în Poiana Brașov ninge ca în lunile de iarnă. Zăpada a atins aproape doi metri.

Publicitate

Zăpadă de doi metri la Poiana Braşov, aşa după cum se vede în imaginile publicate de Meteoplus. Iar vremea nu dă semne să o cotească spre primăvară. Meteorologii anunţă că va ninge în continuare la munte, spre bucuria iubitorilor de sporturi de iarnă. Zăpada îi pune, însă, la treabă pe comercianţi, care sunt nevoiţi să deszăpezească în mod constant pentru a nu fi ocoliţi de turişti. Care, cu siguranţă, vor fi la fel de mulţi ca şi până acum.

Zăpada este în continuare bună de schiat. Salvamontișii le reamintesc turiștilor să schieze cu atenție. De la începutul sezonului, aceştia au intervenit în peste 400 de incidente.

Zăpadă de doi metri la Poiana Braşov. Avertizare meteo

Publicitate

Mai mult, ANM a emis mai multe alerte de vreme severă pentru următoarele zile. Sunt aşteptate ninsori, viscol şi depuneri de zăpadă.

De asemenea, de joi, 18 martie, până sâmbătă, 20 martie, se menţine în vigoare o informare meteorologică de precipitații predominant sub formă de ninsoare, în general, moderate cantitativ. În intervalul menționat, aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi.

Şi tot până sâmbătă, la ora 10, este valabilă o atenţionare meteorologică cod galben de ninsori însemnate cantitativ în zona montană și strat de zăpadă în creștere semnificativă. În zona de munte va continua să ningă, temporar însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte important deja depus.

Vremea la munte până la sfârşitul lunii martie

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit pentru această perioadă din an, pe aproape tot parcursul intervalului. Până în data de 19 martie, media valorilor diurne va fi de -4…-2 grade, iar a celor nocturne va fi în scădere treptată de la -5 grade spre -10 grade.

Publicitate

Apoi, până la sfârșitul intervalului, tendința va fi de încălzire ușoară, cu o medie a valorilor diurne de -2…0 grade și a celor nocturne de -8…-5 grade.

Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, iar cantități de apă mai însemnate se vor înregistra în intervalul 20-23 martie.

Foto: Facebook / Poiana Brasov + Inquam / Alex Nicodim

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes