Connect with us
Publicitate

Turism

FOTO / Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac prinde viaţă. În acest an camerele ineditei construcţii din inima munţilor Făgăraş vor purta numele unor artişti celebri

Publicat

pe

Se lucrează în ritm alert la construirea hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac. Primele trei camere au fost finalizate şi urmează ca arhitecţii să se ocupe de ultimele finisaje şi de decorarea acestora cu sculpturi din gheaţă. Tema hotelului de anul acesta este Art & Ice iar camerele ineditei construcţii din masivul Făgăraş vor purta numele unor artişti celebri la nivel mondial. 

Publicitate

Lucrările la Ice Hotel sunt în plină desfăşurare la Bâlea Lac, în masivul Făgăraş. Se lucrează şi noaptea pentru că temperaturile sunt mai scăzute şi permit muncitorilor să decupeze mai uşor calupurile de gheaţă din lacul glaciar Bâlea, transmite observatornews.ro.

Hotelul este construit din căramizi de gheaţă şi zăpadă amestecată cu apă. Temperaturile trebuie să fie sub minus 5 grade Celsius pentru ca acest amestec să îngheţe, astfel încât hotelul să poată rezista în timp. Din cauza temperaturilor ridicate din ultimele săptămâni, abia acum muncitorii s-au putut apuca de treabă.

Coordonator lucrări: Au început lucările şi ne bucurăm să vă invităm să fiţi cu noi. O să fie o lucrare extraordinară. În fiecare an este o altă poveste.

Publicitate

Hotelul din inima munţilor va avea 20 de camere, un restaurant şi un bar din gheaţă.

Arnold Klingheis, manager proiect: Vor avea bucuria de a servi o cină specială în hotelul de gheaţă, la mese din gheaţă, la scaune din gheaţă.

Primii oaspeți care vor înnopta într-o cameră de gheață sunt aşteptaţi la Bâlea Lac pe 22 decembrie. Până atunci vor fi gata primele trei camere ale acestei construcţii inedite.

Arnold  Klingheis, manager proiect: „Şi în acest an reuşim la Bâlea Lac, la hotelul de gheaţă să primim primi oaspeţi care şi în acest an vin din alte ţări.”

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac este un obieciv unic din Europa Centrală şi de Sud-Est. În luna ianuarie tot la Bâlea Lac se va construi şi  Biserica de gheaţă unde se pot oficia cununii şi botezuri.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes