Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / Gunoaiele invadează Tâmpa. Salvamontiștii din Brașov au adunat zeci de saci de deșeuri, în câteva zile

Publicat

pe

Respectul față de mediul înconjurător pare că a devenit o calitate tot mai rar întâlnită în rândul turiștilor care ajung pe muntele Tâmpa. Oamenii certați cu bunul simț se descotorosesc de gunoaie pe unde apucă, fără să le pese de răul pe care îl fac naturii. Pe munte au fost montate coșuri de gunoi, dar și panouri care îi îndeamnă pe vizitatori să păstreze curățenia, însă acestea pare că sunt ignorate complet de majoritatea turiștilor.

Publicitate

Salvamontiștii din Poiana Brașov au postat pe pagina oficială de facebook câteva fotografii, dar și un mesaj, în urma ultimei acțiuni de curățare a masivului Tâmpa. Revoltător este că mizeria apare la scurt timp după ce salvatorii montani se chinuie să strângă gunoaiele aruncate de turiști.

„Frumusețea peisajelor montane este de neegalat şi asta până când turiştii decid să-şi lase amprenta, în cel mai urât mod posibil, abandonând mizeria și gunoiul în mijlocul naturii. Tâmpa este un loc ușor accesibil unei categorii foarte mari de turiști, de la cei echipați și responsabili, până la cei a căror cultură montană și bun simț lipsesc cu desăvârșire. După ce săptămâna trecută salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Local Salvamont Brașov au strâns mizeria lăsată în urmă de turiști, aceasta a reapărut, în decurs de doar câteva zile, în aceleași zone în care s-a mai intervenit: promenada dintre telecabină si belvederile de la litere și de pe vârf. Din acest motiv, a fost inițiată o nouă astfel de acțiune de ecologizare, care a vizat zonele amintite mai sus, cu acces facil și implicit cu probleme din acest punct de vedere. Deși s-a strâns foarte mult gunoi, în special din zonele expuse, cu acces dificil, ne-am bucurat să vedem și alte grupuri de tineri, echipați cu pungi și mănuși, a căror activitate era aceeași cu a noastră. Este îmbucurător că nu suntem singuri în această luptă și sperăm că acest gest, prin puterea exemplului, să responsabilizeze tot mai mulți turiști”, au scris reprezentanții Salvamont Poiana Brașov.

sursa foto: facebook.com / Salvamont Poiana Brasov

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes