Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Groapă de gunoi ilegală în Braşov! Un munte de gunoi „a răsărit” chiar în văzul lumii

Publicat

pe

Publicitate

Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Activități Comerciale fac verificări permanente în Municipiul Brașov pentru a localiza zonele contaminate cu deșeuri. Conform informațiilor furnizate de lucrătorii structurii anterior menționată, în urma acestor acțiuni, a fost identificat în cartierul Bartolomeu, pe Șoseaua Cristianului, un imobil în care au fost acumulate tone de deșeuri din construcții, material lemnos, carton, etc.

Proprietarul în cauză, persoană juridică, a fost somat să igienizeze imobilul, conform prevederilor OUG nr.195/2005(R) privind protecția mediului.

Agentul economic s-a conformat în termenul acordat măsurilor dispuse de către polițiștii locali. Lucrările de salubrizare au fost realizate de-a lungul unei săptămâni, operatorul de servicii de salubrizare evacuând o cantitate de 24 metri cubi deșeuri.

„Le punem în vedere, din nou, deținătorilor de imobile că au obligația de a–și îngriji proprietățile cu diligențele unor buni proprietari, sancțiunile prevăzute de legislație fiind destul de consistente.

Publicitate

Reprezintă contravenție încălcarea prevederilor art. 94 alin. 1, lit. r) din OUG nr.. 195/2005 privind protecția mediului cu completările și modificările ulterioare și se sancționează conform art. 96 alin. 1, pct. 10, cu amendă contravențională de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice și de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice.”, a transmis Poliţia Locală Braşov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes