Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Fraudă la BAC la centrul de examinare de la Liceul Silvic din Braşov. Un elev a postat pe Facebook subiectele de examen

Publicat

pe

Publicitate

A fost fraudă la examenul de Bacalaureat de miercuri dimineaţă, chiar în timp ce se susţinea proba de profil, iar elevii care au încercat să trişeze vor fi eliminaţi din examen, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în exclusivitate la Antena 3.

Frauda de la Bacalaureatul de toamnă a apărut după ce, pe un grup de Facebook, au fost postate subiectele şi rezolvările la probe.

Astfel, chiar în timpul probei de la Bacalaureatul de toamnă, elevii din sălile de examen ar fi avut acces la rezolvări.

Cîmpeanu: „Sunt cinci situaţii în care au fost semnalate aceste fraude. Ştim liceele, se identifică poziţia elevilor în bănci”

Publicitate

Şeful de la Educaţie a anunţat măsuri severe în cazul acestor elevi.

„Da, sunt cinci situaţii în care au fost semnalate aceste fraude. Avem în atenţie, sunt cinci săli de clasă, în cinci licee din cinci judeţe diferite: un liceu din Brăila, din Braşov, din Gorj, din Dolj.

Cunoaştem aceste licee, cunoaştem sălile de clasă, se identifică inclusiv poziţia elevilor şi cu siguranţă vor fi eliminaţi din examen şi vor avea o interdicţie de a se mai prezenta un timp.

Am venit cu foarte multe măsuri în sprijinul conştientizării ideii de corectitudine a examenelor. Cei care nu au înţeles acest lucru vor suferi cele mai drastice măsuri: eliminarea din examen”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, miercuri, în exclusivitate la Antena 3.

Liceele cu pricina sunt: Liceul Tehnologic „Panait Istrati” Brăila, Liceul Tehnologic Dr. N. Rucăreanu din Braşov, Liceul cu Program Sportiv Tg Jiu, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi din Craiova.

Întrebat cum s-a putut întâmpla acest lucru, având în vedere că elevii trebuie să-şi lase telefoanele la intrarea în sala de examen, ministrul a vorbit de sancţionarea fraudelor.

Liceele unde au fost fraude: Brăila, Braşov, Gorj, Dolj

„Intenţii de fraudă, din păcate, au existat, există şi vor exista. Important este să le sancţionăm drastic. Vom vedea şi în ce măsură personalul care avea datoria supravegherii a comis erori din această perspectivă”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

La sesiunea de toamnă Bacalaureat 2021, au fost înscrişi 39.000 de elevi, dar nu s-au prezentat toţi la examen.

„Într-adevăr, în jurul orei 11.00, am găsit o postare pe rețelele de socializare cu o poză făcută unei pagini de la subiectul de anatomie. În urma analizării fotografiei a fost identificat centrul de examen (Liceul Tehnologic Silvic Brașov) și sala de unde a fost încărcată poza. Reprezentanți ai comisiei județene s-au deplasat imediat în centrul de examen și au identificat candidatul care a realizat poza. Fiind vorba despre o tentativă de fraudă a fost solicitat ajutorul polițiștilor de la secția de siguranță școlară din cadrul IPJ Brașov. Ancheta se află în desfășurare.”, a transmis Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al IŞJ Braşov.

Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a fost sesizat cu privire la faptul că în mediul online, pe un site de socializare, ar fi fost postate două fotografii conținând subiectele la disciplina „anatomie” din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021, fotografii ce ar fi fost realizate în timpul examenului.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov în care se va propune solutie legala la finalizarea anchetei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes