Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Firmă amendată de Poliţia Locală Braşov, după ce a aruncat „un munte” de gunoi pe câmp. Poliţiştii au găsit datele firmei în maldărul de gunoi

Publicat

pe

Publicitate

În urma activităților de verificare efectuate constant în Municipiul Brașov în vederea depistării zonelor în care se depozitează ilegal deșeuri, în data de 18.01.2023, pe un teren situat în zona Decathlon, polițiștii locali au identificat diverse resturi de materiale rezultate din amenajări interioare, respectiv mochete, cutii de vopsea lavabilă, ambalaje de corpuri de iluminat, de camere de supraveghere video, etc..

Pornind de la tipurile de deșeuri descoperite, pentru a identifica sursa acestora, polițiștii locali au efectuat verificări ale diferitelor spații în care ar fi putut fi utilizate materialele respective (after-school-uri, creșe, grădinițe, locuri de joacă, săli de jocuri) și au contactat importatori și distribuitori de astfel de materiale.

Urmare a demersurilor întreprinse, polițiștii locali au identificat un spațiu comercial, amenajat de curând, în care au fost descoperite articole decorative, de iluminat și supraveghere video, care corespundeau resturilor abandonate în spațiu neautorizat.

Respectiva societate comercială a fost sancționată contravențional de polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului, Activități Comerciale cu amendă în valoare de 50.000 lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, iar ca măsură complementară, a fost dispusă salubrizarea zonei. Astfel, în data de 23.02.2023, reprezentanți ai societății comerciale, împreună cu operatorul de servicii de salubrizare, au ridicat din zonă deșeurile aruncate ilegal.

Publicitate

Pe această cale, le punem în vedere cetățenilor faptul cǎ sancțiunile prevǎzute în asemenea cazuri nu sunt deloc de neglijat. Potrivit prevederilor O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, amenzile pentru persoanele fizice sunt cuprinse între 30.000 lei și 45.000 lei, iar pentru cele juridice între 50.000 lei și 70.000 lei. În cazul în care persoanele sunt surprinse în fapt, se aplică sancţiunea contravenţională complementară de confiscare a vehiculelor, bunurilor şi mijloacelor folosite la săvârşirea contravenţiei pentru abandonarea/ aruncarea/eliminarea deşeurilor în spaţii neautorizate, incendierea deşeurilor, îngroparea deşeurilor, după caz.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes