Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Fenomen extrem de rar surprins în munţii Făgăraş. O fotografie cu Efectul Gloria a ajuns virală pe internet

Publicitate

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook Dany Photography

O imagine spectaculoasă, aproape ireală, a devenit virală duminică pe Facebook, după ce a fost postată pe pagina Meteo Plus. Fotografia surprinde un fenomen meteo foarte rar, Efectul Gloria.

Publicitate

Fotografia a fost făcută de fotograful Dani Ursache și publicată, de asemenea, pe profilul Dany Photography. Acesta se afla în apropiere de Lacul Avrig, aflat la 2011 metri altitudine, în partea de vest a masivului Făgăraş.

Meteo Plus a explicat și despre ce fenomen meteo e vorba, transmite rfi.ro.

„Efectul Gloria mai poarta numele de „Spectru montan” ori „Spectru Brocken”. Umbra observatorului este proiectată pe ceată, vorbim de o iluzie optică. Picăturile minuscule de apă reflectă lumina soarelui înapoi către acesta, formând un nimb colorat în jurul umbrei”, explică sursa citată.

Publicitate

Conditiile formării fenomenului se referă la refracția și dispersia luminii atunci când soarele, situat în spatele celui care observă, îi proiectează umbra pe un nor sau pe ceata situată mai jos decât poziţia acestuia, iar norul respectiv este format din picături de apă cu diametrul de dimensiuni într-un interval bine precizat.”

Sursa foto: Facebook Dany Photography

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes