Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Experienţa unei eleve din Sânpetru care în plină pandemie trebuie să stea înghesuită în autobuzul 420: „Unde să mă urc? Pe care din cele trei uși să o iau pentru a găsi doi centimentri unde pot sta măcar, pe vârfuri”

Publicat

pe

Aglomeraţie de nedescris chiar din prima zi de şcoală pe unul din traseele metropolitane ale RATBV. Şi chiar dacă am enunţat „nedescris”, o elevă care circulă cu acel autobuz a reuşiut să deschie în câteva rânduri experienţa pe care a trăit-o chiar în prima zi din această toamnă, în care a fost nevoită să pună ghiozdanul în spate şi să meargă spre şcoală. 

Tânăra a postat pe reţelele sociale mai multe poze în care a alăturat şi un text cu experienţa pe care a avut-o în autobuzul 420, care pleacă din Bod şi trece prin Sânpetru.

Fata mai spune că a făcut numeroase sesizări la RATBV şi în trecut, când a văzut că autobuzul este aglomerat, însă mereu a primit acelaşi răspuns, că vor ţine cont de părerea ei.

În tot acest timp, în plin val patru al pandemiei, oamenii din Bod şi din Sânpetru trebuie să se înghesuie în autobuzele care trec rar prin zonă.

Publicitate

„Haideți sa nu mai închidem ochii la asemenea probleme importante în comuna aceasta!

Ora 6:30, autobuzul 420 sosește in statie la Rahovei în Sânpetru. Șoferul oprește în statie, unde sa mă urc? Pe care din cele 3 uși sa o iau pentru a găsi 2 cm unde pot sta MĂCAR, pe vârfuri, că de ținut de vreo bară, nu mai zic, cel mult puteam să mă țin de săracii oameni. Și asa am și fost nevoită să fac, să-mi țin cum pot ghiozdanul pe jos, să mă sprijin de domnul din față, ca să nu cad la vreo curbă sau frână. Pardon, n-aveam unde să cad, că la cât de multa lume era nici loc să cazi nu ai.

La următoarele stații, au urcat doar câțiva oameni. Care au mai putut săracii se se înghesuie printre noi. La ultimele două stații, ușile nu se mai deschideau ca ceilalți să poată încerca și ei sa intre, de fapt nu mai aveau unde. Dacă autobuzul este plin încă din Bod, și ma refer că e plin pentru că nu mai avem scaune, ci pentru ca nici ÎN PICIOARE nu avem unde sta, atunci oamenii de la ultimele stații o vor lua pe jos?

Autobuzul de Bod şi cu cel de Sânpetru trebuiau puse separat. De ce călătorii din Bod pot prinde un loc, și aici nu mă refer la mine, că eu pot sta 10 minute în picioare, măcar în picioare de aş avea loc, dar ma refer la oamenii în vârstă. Unde îi urcam pe ei? Nici sa respiri nu poți.

Eu la cât ar trebui să mă trezesc? Ce autobuz ar trebui să iau? Ca să ajung la liceu la ora care trebuie… Maşina…abia la anul o pot lua, și cât oi vrea eu să fac parte din oamenii ce vor să aibă un oraș verde și să meargă cu autobuzul eu în condițiile ăstea nu mai calc și nu pot susține astfel de proiecte. De ce când mă urc din Rulmentul în autobzul 2 sau 7 sau chiar și 8, în alea mai prind loc și aglomerat nu e. E, pai ălea sunt și mai mari, și mai dese. Noi să stăm ca „peștele în conserva”. Și la următorul autobuz, cel de 7:09 de la Rahovei, sunt și mai mulți copii care merg la şcoală și care stau în coloană la fel de înghesuiți ca noi.

Când ma întorc de la liceu, la 14:50, sau 15:30 sau chiar şi cu alte autobuze 420 ESTE PLIN OCHI.

Sesizări la RATBV am tot făcut, au spus ca țin cont de părerea mea, nu mă ajută cu nimic că țin cont, eu vreau să ia măsuri. Iar domnul primar a hotărât ca 420 nu are nevoie de schimbări. Eu sunt elev, am gratuitate, dar oamenii care plătesc abonamente, este corect sa stea în stații că nu mai au loc sau să se sprijine de uși? Doresc să se ia masuri pentru că acest lucru se întâmplă nu de azi, nu de ieri, din totdeauna de când 420 a fost instituit în Sânpetru și Bod.”, a scris Gabriela Munteanu pe Facebook.

RATBV anunţă că are cunoştinţă de faptul că unele curse de pe linia 420 sunt aglomerate din cauza începerii şcolii şi spune că va lua măsuri în acest sens. Astfel chiar dacă pe acest tronson nu se pot pune autobuze de capacitate mai mare, compania transmite că va creşte numărul mijloacelor de transport în comun.

„În primul rând ne cerem scuze cu privire la apariția acestei situații, generate de creșterea numărului de călători după începerea școlilor cu mult peste evaluările noastre. Suntem la curent cu faptul că unele curse de pe linia 420, la orele de vârf, sunt aglomerate și am început demersurile pentru creșterea capacității de preluare a călătorilor de pe această rută.

În perioada imediat următoare, împreună cu Asociația Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov și cu Primăriile celor două localități deservite de traseul 420, vom lua măsurile necesare pentru a nu mai înregistra asemenea situații de producere a aglomerației. La acest moment, în condițiile în care infrastructura rutieră existentă nu permite introducerea pe acest traseu a unor autobuze de capacitate mai mare, soluția va fi aceea de creștere a numărului de curse, fapt care sperăm că se va întâmpla de săptămâna viitoare, în măsura în care această propunere a noastră va fi aprobată de Asociația Metropolitană de Transport și cele două Primării deservite.”, a transmis RATBV.

Sursa foto: Facebook / Gabriela Munteanu

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes