Connect with us
Publicitate

Social

FOTO / Ecologizare cu voluntari, în Masivul Piatra Craiului. 300 de saci de gunoi au fost strânşi de cercetași și alte ONG-uri

Publicat

pe

Publicitate

Circa 150 de voluntari de la mai multe organizații s-au strâns sâmbătă în Cheile Dâmboviței, (zona Săticului de Jos, județul Argeș) pentru a strânge gunoaie, într-o activitate cu rol simbolic și educativ și pentru a marca „Ziua Pământului” care se sărbătorește luni, 22 aprilie.

Organizatorii pricipali- organizația Wild Wolf Adventure  (WWA) au transmis că voluntarii de la Cercetașii României – ALB Bucuresti, Formația Salvamont Câmpulung Muscel, elevii de la Școala Generală Traian din Pitești, grupul Hoinăreștii din București, ECO Aventura București, membrii de la Asociația Reviving Rucăr au strâns pepeste 300 de saci de gunoi.

Bogdan Bălan, reprezentantul WWA a spus pentru G4Media că deși situația gunoaielor din natură nu s-a îmbunătățit față de anul trecut, totuși în acest an autoritățile au fost ceva mai receptive, au avut și acestea o parte de implicare. De asemenea, acesta a spus că după cum arată imaginile, cea mai mare parte din deșeuri provin de la turiști, dat fiind că acea zonă nu are mulți locuitori permanenți în apropiere.

„Știm, mai bine nu era nevoie să facem asta, dar pentru asta trebuie să ne străduim cu toții să transmitem și celorlalți cetățeni valori sănătoase și o educație aleasă și corectă. Numai așa nu o să mai fim nevoiți să strângem după alții”.

Publicitate

Participanții speră că acțiunea de sâmbătă să fie un semnal de alarmă pentru turiști și pentru locuitori din toate zonele României.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes