Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Echipamente noi în dotarea Serviciului Salvamont Brașov. Dispozitivele vor fi folosite în misiunile pe munte

Publicat

pe

Publicitate

Misiunile pentru salvarea turiștilor răniți pe munte vor fi mai ușoare pentru angajații Serviciului Public Județean Salvamont Brașov. Două echipamente noi au intrat în dotarea salvamontiștilor, iar acestea vor fi folosite la intervențiile din zonele montane.

Primul dispozitiv care a intrat în dotarea Salvamont Brașov este o saltea cu vacuum special realizată pentru transportul răniților. Aceasta oferă siguranță pacientului în timpul procedurilor medicale fiind posibilă fixarea răniților cu ajutorul centurilor de siguranță.

De asemenea, aceasta este realizată din material rezistent și de calitate superioară, este transparentă la razele X și este potrivită pentru toate situațiile de prim ajutor. Salteaua cu vacuum a fost achiziționată cu sprijinul ASV România și a mai multor parteneri.

Totodată SPJ Salvamont Brașov a achiziționat cu sprijinul Consiliului Județean Brașov un nou set de atele vacuum care permit o perfectă imobilizare a membrelor inferioare și superioare prin eliminarea aerului din interior. Acestea sunt echipate cu o supapă exterioară pentru a evita unele probleme, au trei curele Velcro, sunt fabricate din vinil, acoperite cu nailon și sunt translucide la raze x.

Publicitate

În ultimele luni, salvamontiștii din Brașov au primit și alte echipamente noi care sunt vitale în misiunile de salvare. O cameră cu termoviziune a intrat în dotarea Salvamont Brașov, în luna septembrie. Aceasta asigură o recunoaștere perfectă a detaliilor chiar și în cele mai nefavorabile condiții meteorologice, când contrastul termic este scăzut. Vara trecută, salvamontiștii au primit și o dronă pe care este montată o cameră cu termoviziune, care are capacitatea de a detecta persoane după căldura corpului uman.

În luna noiembrie, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Râșnov a fost dotat cu un defibrilator semi-automat. Aparatul medical are o valoare de 7.500 de euro și a fost donat de către o firmă privată din oraș, prin intermediul Asociației Salvatorilor Voluntari din România.

sursa foto: Facebook.com / Salvamont Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes