Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Drumarii braşoveni „au livrat înapoi” gunoiul aruncat pe DN 1. Oamenii au strâns mizeria şi au dus-o înapoi celui care „s-a obosit” să o arunce pe marginea drumului

Redactia Brasov

Publicat

pe

Drumarii braşoveni s-au făcut poştaşi de ocazie şi au livrat doi saci de gunoi celui care a aruncat mizeria pe marginea drumului.

Publicitate

Oamenii de la DRDP Braşov, de la Districtul Predeal, care se ocupă de curăţenia Drumului Naţional 1 au găsi mai multe gunoaie aruncate pe marginea şoselei. Norocul a făcut ca printre ele să fie şi un plic pe care era scrisă adresa celui care a făcut mizerie. Pentru a atrage atenţia că nu este normal ceea ce a făcut, şi că gunoiul se aruncă la tomberon, drumarii au strans totul în saci pe care i-au dus acasă celui care a împrăştiat gunoiul pe marginea DN 1.

„Colegii noștri de la Districtul Predeal au făcut o livrare mai puțin obișnuită la sfârșitul săptămânii trecute. I-au returnat gunoiul unui cetățean care a „binevoit” să arunce deșeurile provenite din renovarea casei într-o parcare de pe marginea DN1. A făcut însă greșeala să arunce și un plic pe care era trecută și adresa lui. Explicația dată de „proprietarul” sacilor: „Cineva mi-a furat gunoiul”.”, scrie în postarea făcută publică pe Facebook de DRDP Braşov.

Publicitate

Instituţia va sesiza poliţia în acest caz, dar este puţin probabil ca omul să păţească ceva având în vedere că nu a fost prins în flagrant.

Sursa foto: Facebook Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Fapt divers

Armata nu îşi uită trecutul. Un veteran de război din Braşov, ajuns la 98 de ani, a primit însemnele vânătorilor de munte

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Unul din veteranii Braşovului a fost vizitat astăzi de prefectul judeţului dar şi de actualii militari ai Brigăzii 2 Vânători de Munte. Bătrânul care a luptat în Al 2-lea Război Mondial a primit felicitările autorităţilor şi a actualilor militari. Totodată a primit o diplomă de excelenţă dar şi cateva însemne ale vânătorilor de munte. 

Prefectul Mihai Cătălin Văsii și comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Brașov, col. Marian Dragomir, l-au vizitat astăzi pe colonelul (r) Simion Isac Juravschi, veteran de război, căruia i-au înmânat o diplomă de excelență și câteva însemne ale vânătorilor de munte brașoveni.

Publicitate

„Am terminat războiul (Al doilea Război Mondial – n.r.) în Slovacia. Am 98 de ani și pot spune că m-am născut odată cu Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Brașov. Vreau să-mi și serbez centenarul odată cu ea!”, a spus, vizibil emoționat, veteranul de război.

„Este o onoare pentru mine să fiu astăzi alături de dumneavoastră. Sunteți un exemplu de patriotism luminat și demnitate ostășească, un model de urmat de generațiile tinere, mai ales în această perioadă dificilă prin care trece întreaga lume. Mă bucur că vă găsesc într-o formă de invidiat și vă doresc multă sănătate alături de cei dragi!”, i-a transmis prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Publicitate
Citește mai mult

Fapt divers

FOTO / Kara, cel mai nou salvatorilor de la ISU Braşov. Este primul câine din istorie pe care îl au pompierii braşoveni

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Pompierii de la ISU Braşov au un nou camarad. Este vorba de căţeaua Kara care în aceste zile se pregăteşte pentru viitoarele misiuni. Kara este pregătită pentru intervenţii în caz de cutremur.

Kara este antrenată pentru intervenţii în caz de cutremur sau alte calamităţi, se acomodează cu manevrele de coborâre asistată cu ajutorul corzilor de alpinism.

Publicitate

Ciobănescul belgian se bucură de atenţia, grija şi afecţiunea pompierilor braşoveni, fiind primul câine din istoria ISU Braşov.

Pompierii braşoveni continuă antrenamentele pentru perfecţionarea tehnicilor de salvare din medii ostile vieții la poligonul SOLO.

Publicitate

„Este foarte important să fim cât mai bine pregătiti pentru oferirea unui răspuns eficient atunci când va fi cazul.”, transmite ISU Braşov.

Publicitate
Citește mai mult

Fapt divers

VIDEO / Operaţiune spectaculoasă în Munţii Bucegi. Un elicopter MAI transportă 144 de tone de materiale pentru reabilitarea staţiei meteo de la Vf. Omu. Zăpada are aproape 2 metri

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă o operaţiune dificilă în Munţii Bucegi pentru transportul materialelor necesare reabilitării Staţiei Meteorologice de la Vârful Omu. Un elicopter al MAI duce 144 de tone de materiale, la peste 2.500 de metri altitudine, unde zăpada are 180 de centimetri.

”În perioada 14-30 aprilie are loc transportul materialelor de construcţie pentru lucrările de reabilitare şi modernizare ale Staţiei Meteorologice de la Vârful Omu. Este o operaţiune anevoioasă pentru că se desfăşoară în condiţii de iarnă, la o altitudine de 2505 metri în Munţii Bucegi, unde stratul de zăpadă depăşeşte în această perioadă 180 de centimetri grosime. Această operaţiune dificilă a fost posibilă cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, al Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne care participă cu o resursă de zbor pentru a asigura transportul a 144 de tone de materiale de construcţie”, a transmis, miercuri, ANM.

Publicitate

Proiectul de reabilitare a Staţiei Meteorologice de la Vârful Omu prevede lucrări de reparaţii capitale,  recompartimentări, termoizolaţie, realizarea de trotuare şi feraferea instalaţiilor.

Valoarea totală a ăroiectului e apropie de 850.000 de lei.

video

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>