Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Două şcoli şi o grădiniţă din Homorod și Dăişoara renovate cu ajutorul Asociaţiei BookLand

Publicat

pe

Asociația BookLand a încheiat lucrările de renovare a două școli și o grădiniță amplasate în Homorod și Dăişoara, comuna Ungra, județul Brașov, în cadrul programului ”Renovare școli în mediul rural” al cărui motto este Împreună CONSTRUIM oameni! Școlile au fost construite la începutul secolului trecut și au beneficiat până în prezent doar de mici ”cosmetizări”, în urma cu aproape 20 de ani.

Publicitate

În plus, în 2022 Asociația BookLand vă renova încă două unități școlare în județul Brașov, situate în comuna Crizbav, respectiv în comuna Ungra, pe lângă cele 25 de școli rurale din alte județe. Până în acest moment BookLand a schimbat destinul a mii de elevi din 37 școli rurale.

Copiii excepționali din satele romanești nu sunt încurajați să aibă încredere în valoarea lor fiind lașați să studieze în condiții greu de imaginat. Acum, copiii din Homorod și Dăişoara se bucură cu adevărat de condiții optime de învățătură, socializare și joacă – așa cum merita toți copiii, indiferent de mediul de proveniență, urban sau rural! Inutil de precizat că, pentru unii dintre ei, școala arată mai bine decât casa părinteasca…

„Si la Şcoala Gimnazială Homorod am inceput cu inceputul: scosul podelelor deteriorate, am continuat cu turnarea sapei in fiecare sala de clasa, pe rand, deoarece cursurile se desfasurau in timp ce noi executam lucrarile de renovare. Intrucat scara principala de lemn a cedat, am cofrat-o si am turnat-o pentru a fi trainica. Am continuat cu repararea si zugravirea peretilor, cu montajul parchetului, respectiv punerea gresiei. Am inlocuit usa de la camera centralei cu una anti-foc si am transformat camera ‘Cornul si laptele’ intr-un spatiu igienizat. Iar in timp ce reparam exteriorul scolii, schimbandu-i si sistemul pluvial, cativa reprezentanti ai scolii au zugravit usile si elementele decorative de metal din cladire. La final mobilierul modern a contribuit la completarea personalitatii acestei scoli. Primaria Homorod a imprejmuit si iluminat terenul de sport pe care noi l-am finalizat din luna noiembrie 2021. La Şcoala Dăişoara am reparat, tencuit si zugravit peretii (interior-exterior), am reparat coltul de acoperis prin care ploua, am raschetat si lacuit parchetul, am montat placi noi de gresie, am inlocuit tot mobilierul scolar vechi, am montat prize si intrerupatoare, am dotat toaleta cu chiuvete cu dulap, dispensere hartie si dozatoare sapun, am inlocuit usile de lemn cu unele noi din tamplarie PVC, am reparat cele 2 scari de acces protejandu-le cu copertine, am pavat curtea cu pavele si borduri si am inlocuit gardul vechi de lemn cu unul modern. Si cladirea Gradinitei Daisoara a avut nevoie de reparatii la exterior (ziduri, sageac, stalpi sustinere), de amenajarea si dotarea unei sali de sport, de gresie montata la intrare si de mobilier exterior pentru locul de joaca.” – a declarat Madalina Mocanu, Director Marketing & Comunicare Asociatia Bookland.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes