Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Doi urşi care au trăit toată viaţa în cuşcă, în Ucraina, ajung la sanctuarul de la Zărneşti pentru a-şi trăi bătrâneţea în linişte

Publicat

pe

Alisa și Timka, urșii salvați de la o grădină zoologică din Ucraina, sunt pe drum spre Sanctuarul Libearty. Mai este puțin până când mașina specială în care au fost încărcați cei doi blănoși, cu ajutorul organizației LAEO din Ucraina, va ajunge în România! Este o misiune de salvare dificilă și încărcată de emoție dar, la final, tot efortul va merita căci Alisa, ursoaica oarbă în vârstă de 27 de ani și uriașul Timka, 20 de ani, se vor bucura de natură pentru prima dată în viața lor. Cei doi urşi sunt aduşi la Zărneşti de la aproape 2.000 de kilometri distanță.

Publicitate

Timka are nevoie de tratament medical pentru dantură iar Alisa va avea nevoie de îngrijiri speciale toată viața, pentru că este nevăzătoare.

Alisa are 27 de ani, este oarbă și a fost “mașină“ de făcut pui. Nu se știe unde ajungeau puii ei, dar ea de fiecare dată după ce năștea rămânea cu sufletul împietrit de durere și marcat pe viață. Din cauza stresului, Alisa se leagănă într-un ritm știut doar de ea, parcă să își aline durerea.

Timka este partenerul de viață al Alisei. Are 20 de ani și este un urs masiv, de circa 400 de kilograme, tatăl tuturor puilor care au fost smulși de lângă Alisa.

Publicitate

Asociația LAEO din Ucraina, s-a implicat în salvarea lor și i-a luat în custodie. Timka a fost castrat, dar a rămas ca dantura lui, afectată grav de mâncarea total neadecvată.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes