Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Doi turiști din Brașov s-au rătăcit în masivul Leaota. Misiunea de salvare a durat aproape 8 ore

Publicat

pe

Publicitate

Drumeția pe munte s-ar fi putut încheia tragic pentru doi turiști din Brașov. Tinerii au plecat în plimbare prin masivul Leaota, fără să se intereseze înainte de condițiile meteo de pe munte. Cei doi au început să urce în masiv de dimineață, iar la un moment dat au realizat că nu se mai pot întoarce pentru că s-au rătăcit. Turiștii au sunat la 112 și au cerut ajutorul salvamontiștilor.

„Acțiune de salvare dificilă pentru salvamontiștii dâmbovițeni. Aceștia au fost solicitați să intervină, ieri, in jurul orei 16:00, în cazul a doi turiști din Brașov, care nu mai puteau să se întoarcă de pe traseu. Date fiind condițiile meteo nefavorabile (ninsoare, vânt, ceață), stratului nou de zăpadă depus și vizibilității scăzute odată cu lăsarea întunericului, aceștia s-au abătut de la traseul marcat, necesitând intervenția promptă a salvatorilor. Echipa de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, a pornit către zona specificată de turiști (muntele Rateiu, Masivul Leaota), alegând cel mai rapid traseu. Din cauza intemperiilor și a stratului de zăpadă depus, aceștia au ajuns la victime in jurul orei 21:00. Ceața deasă și vântul puternic puteau să fie fatale pentru cei doi turiști daca nu erau găsiți la timp, aceștia nu aveau nici o șansă să supraviețuiască până dimineața”, au declarat reprezentanții Salvamont Dâmbovița.

Acțiunea de salvare s-a încheiat în jurul orei 23:30 când cei doi turiști, împreună cu salvamontiștii au ajuns la cabana Bratei unde aveau parcat autoturismul. Tinerii brașoveni nu aveau afecțiuni medicale, erau extenuați, deshidratați și speriați, dar odată cu vederea salvatorilor starea lor s-a schimbat în bine. Pe întreg parcursul operațiunii de căutare/salvare, echipa de salvatori a menținut permanent legătura cu ei.

Salvatorii montani trag un semnal de alarmă și îi roagă pe turiştii ce doresc să ajungă în zona montană a județului Dâmbovița, să se informeze la punctele Salvamont sau telefonic despre starea traseelor și condițiile meteo.

Publicitate

 

sursa foto: Salvamont Dâmbovița

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes