Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Doi tineri nepregătiţi pentru a înfrunta zăpada mare din Bucegi s-au blocat pe traseu. Salvamontiştii sunt pe urmele lor

Publicitate

Publicat

pe

O nouă misiune a salvamontiştilor din Buşteni. Odată cu încălzirea vremii tot mai mulţi turişti „iau la pas” Masivul Bucegi fără să ia în calcul că pe munte încă zăpada este foarte mare. Nepregătiţi şi fără echipamente specifice sezonului de iarnă, se blochează pe traseu şi sunt nevoiţi că cheme ajutor.

Publicitate

Salvamontiştii din Buşteni au plecat în urmă cu 30 de minute pe Valea Cerbului, unde doi tineri, nepregătiți pentru o zăpadă atât de mare, au rămas blocaţi din cauza epuizării.

Acestia au plecat azi dimineaţă din Buşteni spre Vârful Omu şi după mai multe ore de „luptă” cu zăpada, s-au dat bătuți şi au sunat după ajutor.

UPDATE: Cele două persoane au fost preluate de salvamontişti. Acum coboară cu toţii spre Baza de Salvare Montană Baba Mare.

Publicitate

Salvamont Buşteni a mai primit o solicitare de la alte patru persoane dintre care un copil. Aceştia se află pe traseul turistic Jepii Mici, în apropiere de cabana Caraiman. Sunt uzi şi epuizaţi şi nu au haine de schimb.

Salvamontiştii se mobilizează acum şi pentru această intervenţie.

Reamintim că acum 3 zile salvamontiştii au mai intervenitodată pentru recuperarea a şapte turiști francezi blocați în Masivul Bucegi. Atunci intervenţia a fost una foarte dificilă din cauza riscului mare de avalanşe.

Turiştii intenţionau să ajungă la Babele şi nu ştiau că pe munte zăpada este foarte mare. Pentru că erau îmbracaţi de stradă şi încălţaţi cu adidaşi, la jumătatea traseului au rămas blocaţi şi nu au mai putut nici să înainteze şi nici să coboare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes