Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Doi tineri din Făgăraş prinşi la braconaj, pe râul Olt. Aveau 160 de kilograme de peşte după ce au întins peste un kilometru de plase

Publicitate

Publicat

pe

15 plase peste 1.100 de metri și aproape 160 de kilograme de pește au rezultat în urma unei acțiuni care a durat mai bine de 24 de ore, fără oprire. Acestea reprezintă unele dintre cele mai mari capturi ale AJVPS Sibiu din ultimii ani, deși asociația derulează non-stop acțiuni similare pe Olt. Doi tineri din Făgăraş sunt cei care au fost prinşi la braconat.

Publicitate

Pescarii din cadrul AJVPS Sibiu, alături de polițiști, au organizat și desfășurat în noaptea de vineri spre sâmbătă o acțiune anti-braconaj pe râul Olt, încheiată cu prinderea unui braconier și trimiterea în urmărire a altuia, transmite turnulsfatului.ro.

Conducerea Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu a primit informații încă de vineri după-masă că pe râul Olt, zona Avrig, mai mulți braconieri au introdus plasele. Angajații asociației, alături de voluntari, au alertat poliția care imediat a trimis un echipaj în sprijin.

Pentru a prinde braconierii însă, conform legislației, este nevoie de dovezi concrete prin care aceștia scot peștii din apă și îi urcă în mașină. O intervenție pripită ar însemna posibilitatea braconierilor să scape. Prin urmare, s-a pus la cale o lungă și friguroasă pândă, executată pe pământ, în iarbă, de după tufișurile de pe malul Oltului.

Publicitate

În tot acest timp temperaturile au fost apropiate de zero. Acțiunea a durat aproape toată noaptea de vineri spre sâmbătă, pescarii și oamenii legii intervenind doar în momentul în care au fost siguri că au suficiente dovezi pentru deschiderea unui dosar penal și trimiterea în judecată a braconierilor. Cei doi braconieri sunt din orașul Făgăraș, unul dintre ei fiind prins pe loc, celălalt fiind cunoscut și căutat. Ambii riscă închisoarea.

De partea cealaltă, pescarii sibieni spun că acțiunea ar fi fost mult mai dificilă dacă nu aveau cu ei, în premieră, o cameră de filmat nocturnă, de ultimă generație, cu termoviziune.

”Prima acțiune cu noua „jucărie” și a fost încheiată cu succes. După ore multe de pândă, în condiții deloc favorabile, cu vânt, ploaie, frig, noapte întunecată din cauza cerului înnorat… avantajul tehnologic a făcut diferența, iar cei doi tineri din Făgăraș au fost prinși de paznicii și voluntarii AJVPS Sibiu, str. Constituției, bl. 20, împreună cu echipajul de poliție din cadrul Serviciului pentru protecția fondului forestier și piscicol Sibiu. Mulțumim pe această cale pescarilor care au contribuit la achiziționarea camerei de termoviziune și furnizorului Papillon New G pentru consiliere și livrarea promptă a echipamentului, fără de care cu siguranță am fi bâjbâit prin întuneric, iar hoții ar fi avut alte șanse să scape și de această dată”, a declarat Romeo Stoicescu, directorul AJVPS Sibiu.

Cantitatea de aproximativ 160 kg pește, majoritatea din speciile somn, caras, plătică și biban, a fost predată magazinului de profil din Piața Cibin, din Sibiu, pentru valorificare, conform legislației.

Conducerea AJVPS Sibiu dă asigurări că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, Oltul fiind monitorizat constant de paznici și pescari voluntari.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes