Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Doi tineri din Chişinău modelează lemnul la Braşov. Din atelierul lor ies adevărate obiecte de artă 3D

Publicat

pe

Elena şi Vitalie Neculseanu sunt doi antreprenori originari din Chişinău care, pasionaţi de lemn şi de formele pe care le poate lua acest material, au fondat la Braşov un atelier din care ies mai multe tipuri de elemente de decor pentru casă şi evenimente, suveniruri şi cadouri, accesorii pentru afaceri şi obiecte pentru copii, scrie revista După Afaceri Premium.

Publicitate

Primele rânduri ale poveştii atelierului au început să se scrie în 2011, pe când Elena Neculseanu era studentă în Chişinău la Facultatea de Arhitectură şi descoperea tehnologia debitării şi a gravurii cu laser. Atunci a început primele creaţii, care au fost nişte cercei geometrici din lemn obţinuţi prin tehnica pe care abia o învăţase. Foarte rapid, totul a devenit un hobby de suflet, care a continuat să se manifeste timp de opt ani.

„În 2019, această pasiune s-a transformat într-o mică afacere de familie datorită unei finanţări europene din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. Aşa am ajuns în Braşov şi lucrăm asupra conceptului Eightera Wood Art de doi ani deja“, povesteşte Elena Neculseanu.

Businessul, în care i s-a alăturat între timp şi soţul ei, este, un atelier de laser cutting & engraving format dintr-o echipă tânără, având la bază un arhitect şi un inginer. Elena şi Vitalie – antreprenorii, dar şi singurii angajaţi momentan – lucrează cu diverse materiale, de la lemn şi hârtie la plexiglass, sticlă şi multe altele, pe care le debitează şi gravează cu ajutorul gravatorului laser.

Publicitate

Piesele de rezistenţă din portofoliul Eightera sunt hărţile 3D din lemn pe straturi. Pe lângă faptul că sunt o piesă de interior originală, ele pot fi şi personalizate atunci când oraşul preferat sau o locaţie cu o semnificaţie specială este marcată cu un geotag sau pin, care să indice importanţa locului pentru cei care aleg o astfel de hartă.

Elena Neculseanu este originară din Chişinău, unde a copilărit şi a crescut în simbioza a două familii – una de artişti plastici şi una de matematicieni. Are o specializare în Design Interior obţinută la Colegiul de Construcţii din Chişinău şi este de formaţie arhitect, după ce a terminat masterul în Arhitectură la Universitatea Tehnică din Moldova.

Bunicul ei, Gheorghe Vrabie, este artist plastic, autorul stemei de stat a Republicii Moldova şi „Tatăl leului moldovenesc“, al cărui design l-a realizat, aşa că afinitatea pentru arte a existat mereu în familie.

Familia Neculseanu s-a bazat pe investiţii nerambursabile din fonduri europene în valoare de aproape 27.000 de euro pentru a pune atelierul pe picioare şi a mai pus la bătaie încă 10.000 de euro din surse proprii. Anul 2020 le-a adus celor doi antreprenori o cifră de afaceri de puţin peste 16.000 de euro.

„După un 2020 în care am avut un start bun, pentru 2021 ne propunem să mărim numărul de angajaţi pentru a putea face faţă numărului mare de comenzi. Vrem să organizăm un mic showroom în atelierul nostru din Braşov şi, în plus, avem câteva idei pentru produse noi pe care vrem să le materializăm anul acesta. Pe lângă toate acestea mai urmează să pregătim şi colecţia de decoraţiuni pentru sărbătorile de iarnă“, adaugă Elena Neculseanu.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes