Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO – VIDEO / Doi leoparzi de zăpadă, noile vedete de la Zoo Braşov. De mâine pot fi admiraţi

Publicat

pe

Doi leoparzi de zăpadă pot fi admiraţi de mâine la Zoo Braşov. Cele două exemplare au ajuns la poalele Tâmpei de la un parc zoologic din Polonia. Animalele au ajuns aici la începutul lunii noiembrie, însă au stat în carantină până acum.

Publicitate

„Avem plăcerea să vă anunțăm că începând de mâine, 27 noiembrie, cele două noi exemplare de leopard al zăpezilor sunt expuse publicului. Această specie a lipsit din colecția grădinii zoologice timp de aproximativ un an și jumătate, după ce Jammu, masculul în vârstă de aproape 15 ani, a decedat în august 2020 din cauza vârstei înaintate.

După o perioadă în care, în colaborare cu coordonatorul programului EEP pentru această specie, am așteptat ca aceste animale să devină disponibile pentru transfer, Aslan și Amalia, un mascul și o femelă având ambii vârsta de cinci ani și jumătate, au ajuns la Zoo Brașov la începutul lunii noiembrie, fiind aduși de la Zoo Chorzow din Polonia.

Perioada obligatorie de carantină și adaptare la noul mediu a trecut fără niciun fel de probleme, iar Aslan și Amalia sunt pregătiți să fie admirați de vizitatorii de toate vârstele. Vă așteptăm cu drag alături de ei și, desigur, de celelalte animale din colecția noastră!”, a transmis Alin Pînzaru, directorul Zoo Braşov.

Publicitate
leoparzi

leoparzi

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes