Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO / Doi alpiniști au rămas blocați pe un perete abrupt din masivul Postăvarul. Salvamontiștii din Râșnov și Poiana Brașov au luat parte la intervenție

Publicat

pe

Aventura pe munte s-ar fi putut încheia tragic pentru doi turiști ajunși în masivul Postăvarul. Tinerii dornici de senzații tari, care practică alpinismul, au ajuns într-o zonă foarte periculoasă de unde nu mai puteau coborî. Pentru că nu mai găseau nicio soluție pentru a ajunge în siguranță la baza muntelui, cei doi au sunat la 112 și au cerut ajutorul salvamontiștilor.

„Acțiune pentru recuperarea a doi alpiniști epuizați fizic și deshidratați, rămași blocați în zona Peretele Animalelor, traseul Lupul Cel Rău din Masivul Postăvarul. Salvatorii montani au ridicat inițial o dronă pentru a evalua situația, iar apoi a urmat recuperarea celor două persoane. Au intervenit echipele de prim răspuns din cadrul Salvamont Râșnov și SPJ Salvamont Brașov”, au declarat reprezentanții Salvamont Brașov.

Acțiunea a fost una dificilă, dar și foarte periculoasă, pentru că cei doi alpiniști au rămas blocați la o înălțime foarte mare. După aproximativ trei ore de efort, salvamontiștii au reușit să îi coboare pe cei doi turiști, în siguranță, la baza muntelui.

sursa foto: facebook.com / Salvamont Brașov

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes