Connect with us
Publicitate

Fashion

FOTO / Design de locuinţe inedit: Un apartament din Brașov are livingul și bucătăria îmbrăcate în parchet, inclusiv pe tavan

Redactia Brasov

Publicat

pe

Gândit să devină o atracție pentru turistul care caută o alternativă inedită unui hotel, acest apartament de trei camere (50 metri pătrați) din Brașov e amenajat simplu și cozy.  Lemnul e materialul de bază, secondat de jocul de lumini și oglinzi.

Publicitate

Proprietarii sunt doi tineri brașoveni (el este antreprenor, iar ea lucrează în domeniul juridic), a căror pasiune pentru materiale naturale se citește în cele mai mici detalii. Cei doi și-au dorit un spațiu confortabil și luminos, iar arhitectul Mihail Neagu le-a transpus dorințele în realitate.

„Amenajarea are la bază așteptările beneficiarilor enunțate astfel: cosy, comfy, simplitate evidențiată prin lumină, bucătărie funcțională pentru un semi-profesionist”, spune Mihail.

Publicitate

Bucătăria este deschisă spre living și separată simbolic printr-o bibliotecă accesorizată cu bandă LED. Mobilierul este lucrat din lemn, în alb și lemn natur, pentru a evita monotonia. Centrala termică este mascată de un panou traforat, cu model geometric. Iar în continuarea corpurilor suspendate, Mihail a placat cu oglindă porțiunea de perete rămasă liberă.

Elementul de atracție al bucătăriei, care se continuă și în living, este tavanul placat cu parchet triplustratificat. Este practic același model folosit pentru pardoseală.

Publicitate

În living, pe lângă tavanul și unul dintre pereți acoperiți cu parchet, Mihail a mai folosit o soluție de design inedită: a acoperit un întreg perete cu oglindă. Este o idee ce dă senzația de spațiu mai mare și sporește luminozitate. Totodată, în oglindă se reflectă terasa apartamentului, ceea ce face ca livingul să pare un spațiu capsulă între două terase.

Dormitoarele sunt spații calde, amenajate în nuanțe de maro. Aici, proprietarii și-au dorit să investească mai puțin, motiv pentru care lemnul este în pondere mică, fiind folosit doar pentru pardoseală și pat. Un tapet cu textură în relief, în nota generală a amenajării, decorează parțial pereții. Nu lipsesc nici spoturile, a căror poziționare sugerează ideea unui baldachin, scrie lovedeco.ro.

În cele două băi, Mihail a distribuit oglinzile în rolul principal. Alături de finisajele ceramice lucioase și de spoturi, acestea creează un joc de lumini și umbre, urmărit de arhitect.

Publicitate

„Am creat diverse contraste: cald/rece, lumină/întuneric, colorat/alb-negru-gri. De exemplu, în baia principală plăci galbene de faianță vibrează spațiul”, spune Mihail.

Proiectul a fost preluat de Mihail de la zero, încă din faza de construcție a blocului, iar bugetul s-a ridicat la 23.000 euro. Timpul de execuție a fost destul de mare, circa nouă luni, din cauza a numeroase întârzieri ale dezvoltatorului.

1. Îndrăznește și mergi pe neconvențional. Folosirea parchetului pentru pereți și tavan este o unealtă estetică eficientă și mai puțin costisitoare.

Publicitate

2. Alege să decorezi cu oglindă. În orice spațiu mic, fie că vorbim de bucătărie, baie sau living, aceasta este un element indispensabil, o soluție practică și estetică în egală măsură.

3. Înlocuiește spoturile cu halogen cu modele cu LED și vei economisi energie electrică.

4. Folosește preponderent culori din registrul naturii (maro, crem, bej) pentru  a crea o amenajare caldă. Petele de culoare pot veni din accesorii.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Fashion

VIDEO / Imagini incendiare cu Corina Caragea în costume de baie, la Bran. Frumoasa prezentatoare a făcut baie în ciubăr la 0 grade

Redactia Brasov

Publicat

pe

Corina Caragea și-a călcat pe inimă și a postat o imagine surprinzătoare în mediul online. Prezentatoarea de la Pro TV a lăsat ținutele sobre deoparte și s-a pozat în toată splendoarea într-o zonă superbă de la munte. 

Publicitate

Frumoasa jurnalistă le-a arătat tuturor peisajul care i-a tăiat răsuflarea în timp ce se relaxa într-un fel de jacuzzi, numit ciubăr. Vedeta este într-o formă fizică de invidiat, trupul sculptat la sală fiind pozat în costum de baie, în timp ce afară ningea.

Bruneta s-a relaxat în apa fierbinte, în aerul curat de la munte, venind și cu câteva recomandări pentru fanii ei legat de locul unde s-a relaxat weekend-ul trecut. Corina Caragea adoră să călătorească și vine mereu cu ponturi pentru internauți.

Publicitate

„Afară ninge liniștit, iar eu vă salut de aici”, a scris Corina Caragea pe pagina de Instagram, în dreptul unei imagini în care apare în costum de baie, la munte, iar ulterior a revenit cu mai multe informații despre cazare pe blogul personal.

Frumoasa brunetă a dat agitația din oraș pentru o escapadă la munte, unde s-a simțit în propriul element. Vedeta s-a cazat într-o căsuță superbă, în formă de A, de unde a putut observa peisajul mirific și pădurea ascunsă în zona localității Bran.

Publicitate

„Așa că, după câteva luni de așteptare pe lista de rezervări, m-am cazat la una dintre cele două căsuțe în formă de A, ascunse în zona Bran.

Contrar așteptărilor, am avut un weekend de poveste, liniștit și relaxant, departe de lumea dezlănțuită, dar chiar în miezul unei zone turistice atât de aglomerate. Tot la capitolul paradoxuri, uite-mă pe mine în costum de baie la zero grade, înconjurată de nămeți…

Cabanele au un ciubăr pe care va recomand să nu îl săriți ca experiență. Să privești crestele albe ale munților din ciubăr este … priceless”, a scris Corina Caragea pe blogul său.

Publicitate

Frumoasa prezentatoare a știrilor din sport de la Pro TV a vizitat foarte multe locuri de-a lungul anilor, motiv pentru care vine cu numeroase recomandări pentru fanii ei, scrie fanatik.ro.

YouTube video

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>