Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Descoperire uluitoare în judeţul Braşov! „Degetele Diavolului”, o ciupercă originară din Australia, găsită la Sâmbăta de Sus

Publicat

pe

Una dintre cele mai ciudate plante din întreaga lume, o ciupercă cu înfăţişare îngrozitoare, şi-a făcut apariţia şi în zona noastră, mai exact, la Sâmbăta de Sus. “Degetele Diavolului” a fost fotografiată de o localnică zilele trecute pe un teren aflat la marginea pădurii. 

Publicitate

„Surpriză în pădure, Sâmbăta de Sus….“ a scris localnica la descrierea fotografiilor cu ciuperca. Femeia a declarat că a fost foarte surprinsă să găsească în zona noastră astfel de plantă, potrivit fagarasultau.ro.

Denumirea originală, Devil’s finger, i-a fost dată de renumitul micolog britanic Malcom Dring. Degetele Diavolului (Clathrus archeri) este originară din Tasmania şi pădurile Australiei, dar a fost aclimatizată în Europa, unde, consideră specialiştii în micologie, ar fi ajuns în perioada Primului Război Mondial.

Unii spun că sporii ar fi fost aduşi pe tălpile soldaţilor australieni, participanţi la acţiuni militare pe teritoriul francez, alţii că au fost aduşi odată cu importul lânii de oi din Australia.

Publicitate

Ciuperca creste dintr-o baza alba, de forma unui ou, dand nastere unor „degete” rosii, inspaimantatoare. Pe langa faptul ca arata dezgustator, odata ajunsa la maturitate, ciuperca are un miros puternic de cadavru puterzit.

Cert este că  prezența ciupercii a mai  fost semnalată în România. Creşte solitar sau în grupuri mici, în zone de păduri de foioase sau conifere, păduri sau chiar grădini.

Sursa foto: fagarasultau.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes