Connect with us
Publicitate

Turism

FOTO / Cum va arăta Restaurantul Panoramic, de pe Tâmpa, după renovare. George Copos: „Ne asumăm un angajament față de comunitate pentru un turism sustenabil încă jumătate de secol”

Publicat

pe

Publicitate

În centrul unei investiții majore care își propune să redefinească peisajul turistic al orașului Brașov, ANA TELEFERIC a lansat un proiect de reabilitare în valoare de 11 milioane de euro. Proiectul include modernizarea Telecabinei Tâmpa și renovarea Restaurantului Panoramic, un simbol arhitectural și social al orașului, situat pe Muntele Tâmpa.

Un proiect de anvergură pentru Brașov

Aceste inițiative nu numai că vor îmbunătăți infrastructura turistică a orașului, dar vor contribui semnificativ la creșterea atractivității Brașovului ca destinație turistică de top. Modernizarea telecabinei și reabilitarea restaurantului de pe Tâmpa sunt așteptate să atragă un număr și mai mare de vizitatori, oferind experiențe de neuitat atât localnicilor, cât și turiștilor din întreaga lume.

ANA TELEFERIC are ca obiectiv finalizarea ambelor proiecte până la data de 31 martie 2025, dacă autoritățile publice competente vor emite în timp util, respectiv în termenele legale, avizele și autorizările necesare realizării acestora.

Publicitate

Sustenabilitate și respect pentru mediu

Un aspect  esențial al proiectului îl reprezintă realizarea prealabilă, pe costul ANA TELEFERIC SA, a lucrărilor de întreținere a  drumului de acces care leagă cartierul Răcădau de vârful Tâmpa, absolut necesar lucrărilor din șantierul Panoramic – Telecabina Tâmpa.

Drumul va fi întreținut respectând planurile originale, folosind materiale naturale și garantând un impact minim asupra mediului înconjurător. Acesta va rămâne un drum cu acces controlat, utilizat  pentru situații speciale, inclusiv pentru intervențiile ISU pe masivul Tâmpa.

„Este un moment istoric pentru ANA TELEFERIC și pentru orașul Brașov”, afirmă Gheorghe Copos, proprietaul Holdingului ANA. „Prin acest proiect, nu doar că revitalizăm două dintre cele mai iubite simboluri ale orașului, care au o vechime de jumătate de secol, dar ne asumăm și un angajament ferm față de comunitate pentru un turism sustenabil încă jumătate de secol înainte, pentru toate categoriile de persoane”.

Cabina Tâmpa, prima din România adaptată persoanelor cu mobilitate redusă

Proiectul de reabilitare a telecabinei Tâmpa, un alt pilon al acestei inițiative majore, aduce o serie de îmbunătățiri tehnologice și funcționale. Noua telecabină, comandată special din Elveția, este proiectată să ofere un nivel superior de confort, siguranță și accesibilitate. Dotată cu tehnologie de ultimă oră, noua telecabină va fi prima din România adaptată pentru a asigura accesul facil al persoanelor cu mobilitate redusă, inclusiv vârstnici și copii în cărucioare.

“Cu o capacitate crescută de transport, estimată la aproximativ 500 de persoane pe oră per sens, telecabina va contribui semnificativ la eficientizarea fluxului de vizitatori și la reducerea timpilor de așteptare. Această modernizare nu doar că va îmbunătăți experiența tuturor celor care vizitează masivul Tâmpa, dar va respecta și integritatea arhitecturală și peisagistică a zonei, consolidând rolul telecabinei ca mijloc esențial de acces către unul dintre cele mai frumoase puncte de belvedere ale orașului”, declară Rufa Ion, Directorul general al ANA TELEFERIC.

Un nou capitol pentru turismul brașovean

Prin renovarea acestor spații emblematice, ANA TELEFERIC își propune să contribuie la dezvoltarea Brașovului, îmbunătățind calitatea serviciilor turistice și creând un mediu mai prietenos pentru toți vizitatorii acestui oraș. Restaurarea Restaurantului Panoramic va aduce servicii accesibile și de calitate, dar va oferi și cele mai frumoase priveliști asupra orașului și împrejurimilor sale, redându-i gloria de altădată și transformându-l într-un punct de întâlnire predilect pentru toți cei care își doresc să experimenteze Brașovul la înălțime.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes