Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO / Cum arată turnul de control al aeroportului din Braşov

Publicat

pe

Consiliul Judeţean Braşov a prezentat pentru prima dată fotografii cu viitorul Centru de Dirijare Zonal din Arad, de unde vor fi ditijate avioanele care vor ateriza şi decola pe aeroportul din Braşov. Oficialii CJ au avut ocazia să intre în camera de dirijare unde va fi amplasată consola destinată dirijării zborurilor de la Braşov.

„Am văzut sala mare şi am avut ocazia să observăm modul cum se face dirijarea traficului. Am văzut camera tehnică pentru verificarea funcţionării echipamentelor de radionavigaţie, de aici urmând să fie supervizate şi echipamentele pe care le vom avea la Aeroportul Braşov. De asemenea, am vizitat camera simulatorului, unde se va configura Aeroportul Braşov şi se vor face simulări privind dirijarea de la distanţă a zborurilor. Nu în ultimul rând, am avut discuţii despre personalul de specialitate care va asigura serviciile de navigaţie la Braşov, respectiv tipurile de posturi necesare şi etapele de instruire pe care viitorii angajaţi trebuie să le parcurgă. Controlorii de trafic vor lucra de la Arad, însă vor avea nevoie de o instruire suplimentară pentru dirijarea de la distanţă, iar angajaţii specializaţi în protecţia navigaţiei aeriene şi în meteorologie vor lucra în cadrul Aeroportului Internaţional Braşov”, a menţionat preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.

Aceasta a fost cea de-a treia întâlnire de lucru a conducerilor celor trei autorităţi care colaborează în implementarea proiectului Aeroportului Internaţional Braşov, următoarea şedinţă fiind programată în cursul lunii octombrie.

În cadrul discuţiilor, oficialii braşoveni au prezentat stadiul actual al proiectului prin prisma demersurilor privind asigurarea serviciilor de navigaţie, precum şi etapele care urmează în implementarea Aeroportului Internaţional Braşov.

Publicitate

„Reprezentanţii ROMATSA au venit cu o propunere de calendar de activităţi, pe marginea căruia am analizat posibile riscuri, dar şi măsurile necesare pentru diminuarea acestora, fiind detaliate anumite aspecte acolo unde acest lucru a fost necesar. Totodată, am stabilit condiţionalităţile pentru derularea etapelor de lucru, astfel încât ele să fie conştientizate şi luate în considerare de către toţi actorii implicaţi în proiect”, a afirmat Alexandru Anghel, directorul Direcţiei Implementare Aeroport.

Totodată, conducerea ROMATSA a reafirmat continuarea colaborării cu Consiliul Judeţean Braşov în privinţa asistenţei tehnice pentru procedurile de achiziţii publice aflate în derulare.

„ROMATSA va continua să ne asigure consultanţă în formularea răspunsurilor la clarificările cerute de operatorii economici interesaţi de achiziţia serviciilor de navigaţie aeriană, iar după încheierea etapei de depunere a ofertelor, în evaluarea din punct de vedere tehnic a documentaţiilor depuse”, a menţionat preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.

Centrul de Dirijare Zonal din Arad, prilej cu care oficialii CJ au avut ocazia să intre în camera de dirijare unde va fi amplasată consola destinată dirijării zborurilor de la Braşov.

 

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes