Connect with us
Publicitate

Fapt divers

FOTO / Cum arată bărbatul perfect și femeia perfectă? Inteligența artificială a produs imagini cu ceea ce consideră a fi cei mai frumoși oameni

Publicat

pe

Deși mulți specialiști consideră că perfecțiunea nu există, oamenii au fost mereu în căutarea idealului. De cele mai multe ori omenirea a căutat perfecțiunea în bărbați și femei. Chipul fără imperfecțiuni, trupul bine sculptat sau părul bogat au fost elemente care au contribuit la ideea de persoană perfectă.

De curând, inteligența artificială a produs imagini cu ceea ce aceasta consideră a fi cei mai frumoși oameni, inspirându-se din pozele postate pe rețelele sociale și pe internet. Imaginile AI cu bărbați și femei au fost create printr-o tehnică ce se numește engagement analytics și care se bazează pe analiza interacțiunilor utilizatorilor de internet cu conținutul postat online. Programul a folosit instrumente care permit vizualizarea a miliarde de imagini cu oameni. anunță digi24.ro.

Bulimia Project, un grup de activiști care se preocupă de tulburările de alimentație, a monitorizat rezultatele oferite de AI și a avertizat că acestea sunt „în mare parte nerealiste” în privința felului în care reprezintă corpul uman. Inteligența artificială pare să prefere femeile cu părul blond, ochii căprui și pielea măslinie, în timp ce bărbații „ideali” au părul șaten, ochii căprui și pielea măslinie. Activiștii au descoperit că imaginile generate de AI și inspirate din cele postate pe rețelele sociale erau „mult mai sexuale” decât cele bazate pe orice altceva ce AI-ul a găsit pe internet.

Studiul grupului Bulimia Project a arătat și că există o oarecare variație între caracteristicile masculine și cele feminine preferate de AI. Imaginile generate pentru corpul feminin „perfect”, potrivit conținutului postat pe rețelele sociale în 2023, înfățișa femei bronzate cu aspect caucazian, cu siluete subțiri și talie mică. 37% din femeile generate de AI au părul blond și 53% dintre ele au pielea măslinie. Bărbații „perfecți” sunt musculoși, au pătrățele și poartă haine strâmte (atunci când nu sunt dezbrăcați).

Publicitate

Imaginile au fost create cu ajutorul generatoarelor de imagini AI Dall-E 2, Stable Diffusion și Midjourney.

„Considerând că rețelele sociale folosesc algoritmi bazați pe conținutul care atrage cele mai multe priviri, este ușor de ghicit de ce imaginile AI au ieșit mai sexuale. Dar nu putem decât să presupunem că motivul pentru care AI-ul a venit cu atât de multe forme ciudate ale corpurilor pe care le-a găsit pe rețelele sociale este că de la bun început aceste platforme promovează tipuri nerealiste de corpuri”, a spus Bulimia Project.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes