Connect with us
Publicitate

Administrație

FOTO / Cum arată Aeroportul Braşov. Terminalul este aproape gata, are elemente din goticul transilvănean de secol XIII, dar şi din arhitectura anilor 1920

Publicitate

Publicat

pe

Noi imagini cu aeroportul de la Ghimbav au fost făcute publice pe pagina de Facebook dedicată noii construcţii. Cei care îl ridică spun că designul a fost ales în aşa fel încât să se încadreze perfect în specificul Braşovului. Constructorii spun că arhitectura terminalului a fost aleasă în aşa fel încât să cuprindă elemente gotice transilvănene din secolul al XIII-lea, dar şi elemente din anii 1920, când a început construcţia Întreprinderii Aeronautice Române, atunci când s-a ridicat hala I.A.R. Ghimbav.

Publicitate

„Aerogara unui aeroport este o POARTĂ DE INTRARE, nu doar o intrare-ieșire pentru pasageri grăbiți, ci trebuie să fie și o IMAGINE care să vorbească despre locul în care ai ajuns.

Astfel, conceptul care stă la baza soluției de arhitectură pentru clădirea terminalului de pasageri al AEROPORTULUI INTERNAȚIONAL BRAȘOV-GHIMBAV încearcă o sinteză între elemente semnificative din punctul de vedere al arhitecturii din spațiul arondat Brașovului, privind, la un capăt, spre goticul transilvănean prezent la tot pasul încă din secolul al XIII-lea și la celălalt capăt, privind spre anii 1920 când s-au pus bazele ÎNTREPRINDERII AERONAUTICE ROMÂNE și când se realiza HALA I.A.R. cu arce din beton armat în deschideri performante pentru acele timpuri, de 60 de metri.

Spațiul care rezultă la interior este o navă centrală în boltă intersectată de lamele „ogivale”.

Publicitate

Spațiul exterior din fațada principală (cu accesele) va fi protejat pe toată lungimea de o copertină susținută de „arce ogivale” în consolă.”, au scris autorităţile pe pagina de Facebook a aeroportului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes