Connect with us
Publicitate

Cultural

FOTO / Cultura îşi revine după pandemie. Artiştii Operei Braşov au încântat cu glasurile lor turiştii veniţi la Cetatea Rupea

Publicat

pe

Duminică după-amiază, Cetatea Rupea a răsunat prin glasurile artiștilor Operei Brașov. Sonia Hazarian, Maria Catrina, Corina Klein, Claudiu Bugnar acompaniați la pian de către Lioara Frățilă.

Publicitate

Aceștia au susținut un recital în aer liber de peste o oră încântând publicul cu o selecție de piese celebre. Recitalul s-a desfășurat în aer liber cu respectarea condițiilor pandemice de distanțare și protecție a persoanelor și a putut fi vizionat de către orice localnic s-au turist aflat în cetate.

Totodată în cetate au putut fi vizionate 3 expoziții temporare de artă contemporană. În Turnul Porții și Turnul Slujitorilor. Mai mulţi artişti plastici și-au expus operele și au creat o explozie de culoare. Iar în Camera Armelor, pictorița orașului Ana Elvira Danciu, ”Nuși” cum o cunosc rupenii, a expus colecția ”Virușii mei inofensivi” – o interpretare artistică a primelor 3 valuri de pandemie Covid 19.

”La Rupea s-a format în cadrul primăriei o echipă profesionistă iubitoare de cultură și cu gusturi fine astfel încât cetatea va deveni cu siguranță o scenă culturală importantă pentru întreaga regiune. Totodată cadrul deosebit al amplasării scenei din cetate și în aer liber permite organizarea de evenimente elegante. Pentru noi, echipa Geoparcului Carpaterra, Cetatea Rupea este deja un pilon cultural esențial care ne va ajuta în drumul nostru către intrarea în Rețeaua Geoparcurilor UNESCO, a declarat Cătălin Cantor, președintele Carpaterra.

Publicitate

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Primii pași ai geoparcului” de către Asociația Carpaterra împreună cu Primăria Rupea și Opera Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes