Connect with us
Publicitate

Economic

FOTO / Cu doar 500 de euro investiţi într-o afacere ingenioasă cu produse pentru copii, două tinere din Braşov au reuşit să câştige 20.000 de euro în primul an

Publicat

pe

Ina şi Suzana au plecat la drum cu investiţii minime atunci când au luat decizia să pună pe roate un mic univers pentru cei mici. Chiar aşa şi-au denumit ideea, Little Universe, şi au pus la bătaie mai puţin de 500 de euro când au început să se preocupe de materii prime şi ambalaje pentru ceea ce aveau de gând să facă.

Publicitate

Ce anume, mai exact?

„Produsele noastre se realizează manual, fiind cusute de mână, şi, din acest motiv, nu avem nevoie de utilaje”, povestesc Ina Rusu şi Paula Suzana Voinea, fondatoarele brandului de decoraţiuni şi accesorii handmade pentru copii Little Universe. Suzana este fotograf de evenimente de şapte ani, iar Ina este consilier juridic la un birou notarial. Originare din Braşov, ele îşi desfăşoară în continuare şi activităţile de la job în paralel cu businessul, dar îşi dedică toată pasiunea proiectului lor antreprenorial, transmite zf.ro.

Amândouă au lucrat în trecut cu copii, la şcoli şi grădiniţe, şi încă de când erau mici au avut o înclinaţie către lumea artistică, adică exact ceea ce le trebuie în afacerea către care s-au îndreptat. Little Universe a luat naştere în plină pandemie, mai exact în luna iunie a anului 2020, iar în luna iulie au venit deja primele comenzi. „Acest micuţ business a început din joacă, în perioada pandemiei, când activităţile erau destul de limitate. Ideea aceasta, de a realiza decoraţiuni pentru camera copiilor, era de ceva vreme în minţile noastre, însă joburile nu ne-au permis să conturăm acest proiect de suflet. Pandemia ne-a oferit şansa de a ne aşeza ideile şi de a le da viaţă.

Publicitate

Firea copilăroasă şi jucăuşă pe care o împărtăşesc le-a împins să se îndrepte către produsele pentru bebeluşi şi copii şi aşa au ajuns aici. „Ştiind cât de importanţi sunt primii ani ai copilăriei, ne-am dorit să lăsăm moştenire nişte decoraţiuni timeless, inspirate din natură, care să influenţeze creşterea copilului într-un mod frumos şi echilibrat. Ne-am dorit să creăm ceva unic pentru ei, realizat cu mâinile noastre, care să transmită iubirea noastră faţă de ei.”

Anul 2021 le-a adus, financiar vorbind, o cifră de afaceri de 20.000 de euro, pe lângă bucuria de a ajunge în camerele şi vieţile a numeroşi copii care cresc acum în compania accesoriilor create de Ina şi de Suzana. De altfel, dorinţa lor este acum să ajungă în cât mai multe case în care răsună râsete de copii. „Clienţii noştri sunt mămicile, viitoarele mămici sau femeile care au în cercul lor de prietene mămici – actuale sau viitoare.”

Toată munca de creaţie, dar şi de producţie are loc momentan acasă la cele două antreprenoare, majoritatea produselor fiind lucrate pe comandă. Doar în perioada Crăciunului sau a altor sărbători de peste an îşi organizează un stoc, dar şi acela de dimensiuni restrânse. „Avem un magazin virtual, iar o parte din produsele noastre se găsesc în diverse magazine din ţară.” În funcţie de produs, preţurile pot să depăşească 500 de lei, oferta de pe site cuprinzând de la decoraţiuni pentru petreceri la carusele şi centre de activităţi. „Produsele au fost de mare interes încă de la început, primind foarte multe feedbackuri pozitive. Acest lucru ne-a motivat să continuăm şi să ne extindem gama de produse. În momentul de faţă realizăm carusele, nume personalizate, wall hanguri, dreamcatchere, decoraţiuni aniversare, baby gymuri şi diverse accesorii, precum broşe sau bentiţe.”

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes